Hlavní obsah

Toužíte po soukromí a úžasném výhledu? Kupte si dům na skalním útesu

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo má vlastní dům, často vyzdvihuje nejen pohodlí, ale i dostatek soukromí. Žádné stížnosti od sousedů na hlasitou hudbu tu nehrozí. Pokud také toužíte po soukromí a máte dostatek financí, kupte si dům na útesu.

Foto: Profimedia.cz

Dům na útesu má sice vysokou pořizovací cenu, výhledy do okolí jsou tu ale bezkonkurenčně nejkrásnější.

Článek

Třípokojový dům stojí na vrcholku Towan Island na pláži Newquay v britském hrabství Cornwall. Podle informací deníku The Sun v roce 1901 na útesu vznikla oblíbená čajovna s na tu dobu unikátním přístupovým visutým mostem, ve 30. letech pak byla přestavena na jednoduchý dům.

Foto: Profimedia.cz

Bydlení na útesu je tak trochu pro dobrodružné povahy. Ne každý by snesl každodenní procházku po mostě necelých 30 metrů nad zemí.

Stavení na netradičním místě má hned několik jedinečných vlastností. Hlavní je již zmiňované soukromí. Tady opravdu nehrozí, že by vám na dveře klepal nějaký otravný kolemjdoucí nebo brigádník nosící letáky. Mnoho z nich totiž už při pohledu na útesové bydlení odradí přístupová cesta v podobě mostu, který se nachází ve výšce zhruba 28 metrů nad zemí.

Foto: Profimedia.cz

Bydlení pro romantiky jak dělané.

Bohužel hlavní výhoda se pro současné majitele stává v poslední době i nevýhodou, kvůli které chtějí dům prodat. Cesta po mostě je v jejich pokročilém věku stále složitější.

Pro mladé zájemce, kteří se nebudou bát výšek, to ale jistě problém nebude. Navíc, zdejším výhledům do okolí, které jsou opravdu unikátní, mnohé romantické duše neodolají. Další zajímavostí je i zdokumentovaná návštěva Sira Arthura Conan-Doyla, který si zdejší ostrov velmi oblíbil.

Foto: Profimedia.cz

Dům o třech pokojích se ve vybavenosti vyrovná i větším suchozemským kolegům.

Foto: Profimedia.cz

Výhled je tu opravdu unikátní.

Manželé Longovi koupili dům v roce 2001 za cenu půl miliónu liber (v přepočtu cca 15 miliónů korun), v současnosti ho prodávají za cenu téměř dvojnásobnou (zhruba 29 miliónů korun). Jak ale sami dodávají, vynaložené finance určitě za toto jedinečné bydlení stojí. No uznejte sami, které bydlení vám nabídne takovou neskutečnou podívanou?

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám