Hlavní obsah

Korejský designér navrhl židle, které mají široké spektrum využití

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Designér Song Seung-Yong se pokusil vytvořit maximálně funkční nábytek, který by umožnil pozvat si i do velmi malého prostoru více hostů a nabídnout jim plnohodnotné posezení. Řešením je cca desítka jednoduchých židlí s více funkcemi.

Foto: Seung-Yong SONG

Takto vypadá obývací pokoj, ložnice a pracovna v jednom podle designéra Song Seung-Yonga.

Článek

Designér se svým návrhem snažil upozornit na fakt, že nábytek předurčuje, jak spolu budou lidé v prostoru komunikovat. Vsadil tak na návrh řady židlí, které umožní setkání velkého počtu hostů i ve velmi malém prostoru.

Architekt navrhl židle, které mají různé tvary a funkce. Mezi nimi pak vzniká prostor pro ležení, které je díky navržené matraci i celkem pohodlné.

Foto: Seung-Yong SONG

Objekty jsou velmi jednoduché, dominuje jim dřevo a černobílé plochy.

Každá ze židlí může být použita i sama o sobě. Vytvořeny jsou z břízy bělokoré, jejich sedák je nalakovaný a má vysoký lesk.

Foto: Seung-Yong SONG

Ždile jsou stvořeny z masivního dřeva.

Jedno křeslo je také navrženo jako houpací a má tak sloužit i jako objekt pro relaxaci. Navíc je na něm umístěn sušák na prádlo, který mu dodává na praktičnosti.

Foto: Seung-Yong SONG

Objekty slouží jako žebřík i jako sušák na prádlo.

Nechybí ani židle s žebříkem - když je postavíte k sobě, vznikne efektní knihovna, při postavení ke stěně vytvoříte klasické police.

Foto: Seung-Yong SONG

Z židlí je možné stvořit plnohodnotné knihovny.

Designér navrhl i obrovské stínítko nad židli. Obdobná stínidla podle tradičních korejských dokumentů vytvářejí prostor, kde mohou lidé cítit pohodu a volnost.

Foto: Seung-Yong SONG

Designér navrhl i osvětlení, které je možné umístit na židli.

Korejští i japonští designéři jsou co do využití prostoru obecně velmi vynalézaví. Nutí a inspiruje je k tomu poptávka ze strany jejich klientů.

Nedávno byla navržena například i mísa, která slouží i jako stolek nebo police.[celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám