Hlavní obsah

Hotel podobný talíři UFO získal cenu za letošní nejlepší turistickou atrakci

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédskou cenu Grand Tourism Prize 2011 získal hotel, který je umístěn v lesích nedaleko města Harads a vypadá jako létající talíř. Kuriózní retro hotel poskytuje svým hostům netradiční zážitek z ubytování.

Foto: Profimedia.cz

Osvětlený hotel v této podobě rozhodně zaujme skoro každého kolemjdoucího.

Článek

Majitelé hotelu - Kent a Britta Lindvallovi - už podobných hotelů umístěných v lese na samotě otevřeli několik. Síť "stromových hotelů" vznikla bez podpory velkých značek či mecenášů a nabízí nefalšovaný pobyt v krásné přírodě.

Hlavním benefitem, na který hosty láká, je možnost užívat si naprostého klidu a ticha v lese. Posledním přírůstkem do jejich hotelové sítě je právě atypický hotel připomínající mimozemskou civilizaci.

Foto: Profimedia.cz

Hotel je zavěšen v lanech.

Talíř se nachází v lese v blízkosti menšího města Harads ve Švédsku a je rozhodně nepřehlédnutelný. Majitelé si přáli, aby měl talíř podobu retro stylu 50. let. Pokoje jsou zavěšeny 4 až 6 metrů nad zemí.

Foto: Profimedia.cz

Pro větší efekt z architektury je možné v okolí stavby rozptýlit mlhu.

Majitelé hotelu jsou nadšenci moderní architektury - každý jejich hotel je tak unikátní prací předních skandinávských architektů. Moderní design v kombinaci s klidem lesa vytváří pocit luxusní relaxace.

Foto: Profimedia.cz

Z malých kulatých oken je výhled do okolní přírody.

V rámci pobytu v hotelu je možné se věnovat různým letním i zimním aktivitám. Mnozí hosté ale přijíždějí hlavně kvůli klidu a naprosté relaxaci jen s dobrou knihou.

Foto: Profimedia.cz

Povlečení je zvoleno velmi stylově a má připomínat vesmír.

Hotel vznikl díky inspiraci filmem "The Tree Lover" od Jonase Selberga Augustsena. Je to příběh tří mužů z města, kteří se chtějí vrátit ke svým kořenům díky tomu, že společně staví dům na stromě.

Víkend s dvěma dětmi a s plnou penzí v hotelu přijde našince draho - na necelých čtyřicet tisíc.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám