Hlavní obsah

Máte vysoké stropy? Pořiďte si lezeckou stěnu do interiéru

Novinky, tnk

V Japonsku si potrpí na styl a luxus, proto vytvořili tuto designovou lezeckou stěnu, na kterou může její majitel lézt klidně i v saku. Stěna je vytvořena v pseudobarokním stylu a má evokovat dojem prázdné salónní galerie.

Foto: Profimedia.cz

V Japonsku dostali nápad jak ozvláštnit lezeckou stěnu.

Článek

Horolezeckou stěnu navrhlo designérské studio Nendo v Japonsku. Stěna je inspirována pohádkou "Alenka v říši divů". Má být pro návštěvníky vstupenkou do neskutečného světa.

Japonská designérská firma postavila horolezeckou stěnu ve fitness centru Illoiha.

Foto: Profimedia.cz

Stěna na první pohled připomíná galerii.

Stěnu designéři navrhli pro módní elitu v Japonsku. Zvolili pseudobarokní styl, který koketuje s kýčem. Stěna je ale v barevně velmi tlumených tónech, takže je celkem vkusná. Bohaté dekorativní prvky tohoto stylu designéři ztvárnili jako úchyty.

Foto: Profimedia.cz

Mezi úchyty nechybí ani paroží.

Stěna má být méně nebezpečnými "skalami". Namísto obvyklých záchytných  bodů v podobě kamenů studio zvolilo simulaci zdi muzea, umělecké galerie či majetku aristokratů.

Majitelé fitness studia mají za to, že takový projekt přiláká nové zájemce o tento sport.

Foto: Profimedia.cz

Plastické zdobení rámů je pro uživatele velkou výzvou.

Na stěně jsou k vidění i velmi neobvyklé prvky, jako jsou barokní obrazy a zrcadla. Nechybí ani jelení hlavy, ptačí klece nebo vázy.

Foto: Profimedia.cz

Uživatelé se mohou zachytit i ptačí klece.

Designéři si od tohoto projektu slibují, že najde uplatnění i jinde než v tomto fitness centru a že by se mohlo stát i interiérovou dekorací pro všechny milovníky umělých stěn.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám