Hlavní obsah

Bolivijský hotel láká na svou jedinečnost, celý je postaven ze soli

Novinky, bok

"Olizování stěn a nábytku přísně zakázáno". Při vyslovení této věty by se mohlo zdát, že se majitel jistého bolivijského hotelu nejspíš zbláznil. Zdejší ubytování totiž na první pohled připomíná docela obyčejný hotýlek, kterých jsou po světě tisíce. Při podrobnějším zkoumání ale zjistíte, že ona prapodivná věta má vskutku své vážné opodstatnění. Veškeré vybavení zde je totiž ze soli.

Foto: Profimedia.cz

Bolivijský solný hotel

Článek

Bolivijský Hotel del Sal v oblasti Colchani se pro mnohé turisty stává nezapomenutelným zážitkem na cestě za dobrodružstvím. A to nejen pro svou specifickou lokaci, kde jej obklopují mnohá solná jezera, která už sama o sobě nabízejí nezapomenutelné zážitky.

Aby ale té soli nebylo málo, bylo její velké množství použito i ke stavbě samotného hotelu. A že to nebylo množství zanedbatelné, dokládá i fakt, že sůl rozpoznáte nejen v samotné konstrukci budovy, ale i u veškerého zdejšího vybavení. To vše vyzdvihuje hotel do výšin mezi unikáty, které jen tak na každém rohu nenajdete, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Relaxace s nádechem soli

Foto: Profimedia.cz

Slaný bazén uprostřed solného hotelu

Oželíte-li částku 87 liber (cca 2500 korun), můžete zde strávit noc na dvoulůžkové posteli vyrobené ze soli, v ceně je i snídaně.

Hotel nabízí celkem 16 pokojů, každý s koupelnou, samozřejmostí je všude elektřina i topení. Pro pohodlí hostů je zde i sauna, bazén se slanou vodou nebo vířivka.

Foto: Profimedia.cz

I v oblasti, kde hraje hlavní roli sůl, najdete saunu pro pohodlí turistů.

Foto: Profimedia.cz

Nestačí-li vám množství soli uvnitř hotelu, můžete se kochat výhledem na solná jezera v okolí.

"Je skvělé pozorovat první reakce turistů, kteří sem přijedou. Mnozí se chtějí na vlastní oči či chuť přesvědčit, že je vše opravdu ze soli. Není pak ničím tak výjimečným, že lidé olizují stěny nebo nábytek, aby se ujistili, že je nebalamutíme," vysvětluje s úsměvem průvodce Pedro Pablo Michel Rocha ze společnosti Hidalgo Tours. "Zdejší hotel je jedinečnou známkou toho, že z přírodních materiálů se dá při troše snahy postavit opravdu cokoli," dodal.

Foto: Profimedia.cz

I postele byly vyrobeny ze solných kvádrů, které dělníci získali z rozlehlých solných jezer na jihu Bolívie.

Foto: Profimedia.cz

Hotelová jídelna s vybavením, samozřejmě vše je ze soli.

Zdejší rozlehlé solné plochy vznikly postupnou transformací mezi několika prehistorickými jezery. Roviny jsou pokryty několikacentimetrovou souvislou vrstvou soli, která je neuvěřitelně plochá a pokrývá spodní vrstvu solného roztoku, jenž je bohatým zdrojem lithia.

Zásoby lithia z této oblasti tvoří polovinu celkové světové nabídky.

Reklama

Související témata:

Související články

Luxfery stylově rozdělí byt a oživí stěny

Luxfery neboli skleněné tvárnice propouštějící světlo, používáme desítky let. V poslední době slaví návrat hlavně proto, že se rozšířila jejich nabídka...

Výběr článků

Načítám