Hlavní obsah

Zářivé barvy pro kreativní sezení

Právo, Sylva Svobodová

Barevné sedací pytle, které lze libovolně přenášet, taburety na kolečkách a dokonale vytvarované dětské židle od slavného návrháře Vernera Pantona – to jsou tipy na originální sezení v interiéru.

Článek

Doma běžně sedíme v obývacím pokoji na sedačce nebo za jídelním stolem na židli. Interiérová studia ale nabízejí mnohem více alternativ, jež jsou určeny jak pro děti, tak pro dospělé. Jde o kreativní sedací prvky, které jsou pohodlné, lehké, takže se snadno přenášejí, dobře udržovatelné, ale hlavně nápadité a veselých barev.

Sedací vak pro každého

Pytle se prodávají v několika velikostech a tvarech. Některé vypadají jako malé kostky, jiné jsou obřích rozměrů – obdélníkové se zaoblenými rohy, čtvercové, starší generace si podle prodejců oblíbila „tvar křesla“.

Materiálů je v nabídce hned několik, všechny jsou samozřejmě zdravotně nezávadné a antialergické. Nejvíce najdeme výrobků ze 100% polyesterové tkaniny s pogumovanou vnitřní stěnou (PVC), a to z důvodů vysoké pevnosti.

Povrch pytle může být i z kvalitní syntetické kůže nebo syntetické kožešiny, náplň se skládá z polyesterových kuliček. Většinou potah není snímatelný, proto vak nelze prát či chemicky čistit. K údržbě postačí vlhká houbička, mýdlová voda nebo roztok z pracího prášku.

Pytle jsou pevné a odolné, šité dvojitým či trojitým švem, který zabraňuje roztržení sedáku a úniku kuliček. Kuličky se dají po sesednutí vaku bez problému doplňovat, slouží k tomu bezpečný uzávěr. Je řešen dvojicí pevných suchých zipů a plnicím rukávem. Ten je uzavřen zdrhovadlem. Díky tomu není možné náhodné a snadné otevření plnicího otvoru např. zvědavými dětmi.

Pytle jsou většinou určeny do interiéru, ale přenést si je za hezkého počasí na terasu samozřejmě můžeme. Jen dáme pozor, aby na výrobek trvale nepršelo, krátký deštík mu neublíží.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám