Hlavní obsah

Dokonalá kuchyň vyžaduje i stylově pasující mlýnky na koření

Novinky, tnk

Zdařile sladěný interiér musí být promyšlený do posledních detailů. I takový mlýnek na koření by měl k zařízení kuchyně pasovat a respektovat styl, ve kterém je kuchyň zařízena. Přinášíme vám tipy na mlýnky do minimalistických, industriálních, futuristických i tradičních rustikálních kuchyní.

Článek

Designové mlýnky do futuristicky zařízené kuchyně mohou mít atypické tvary. Důležité jsou zaoblené linie v kombinaci s moderními materiály s vysokým leskem. Majitelé takových kuchyní se nemusí bát ani výraznějších agresivnějších barev.

Ideální jsou kousky, které kombinují několik funkcí (např. melou pepř i sůl) nebo překvapí svým nevšedním návodem k užití.

Industriální interiér si naopak žádá mnohem větší střídmost. Vyniknout by měly materiály jako nerez, ocel nebo sklo. Mlýnky mohou být klidně i robustnější.

Ideální je zvolit elektrické mlýnky, ty do stylu zařízené kuchyně, která dává vyniknout funkci a potlačuje zbytečné dekorace, perfektně zapadnou.

Foto: Novinky

Moderní mlýnky z nerezu a v tmavém provedení zapadnou do minimalistické kuchyně.

Do minimalistické kuchyně volte mlýnky z jednotného materiálu s naprosto čistými rovnými liniemi. I u těchto mlýnků je dekorativní zdobení nežádoucí.

Klasickým kuchyním zařízeným v rustikálním nebo francouzském stylu budou naopak slušet mlýnky v dekorativnějším provedení. Barvy mlýnků by měly být co nejvíce přírodní - ideální jsou všechny odstíny hnědé, olivově zelená apod.

Tvary by měly mít linie klasických mlýnků (silnější spodek a užší dekorativní hořejšek).

U kuchyní, které zatím nejsou stylově sjednocené, se vyplatí vsadit spíše na neutrální design. Průhledné mlýnky dají vyniknout hlavně koření samotnému a hodí se prakticky do jakékoliv kuchyně.

Foto: Novinky

Mlýnky z průhledného akrylátu se hodí do každé kuchyně.

Ne nadarmo se říká, že krása je v detailu. Detaily dovedou styl kuchyně dovést do dokonalosti. I design mlýnků tak stojí za zamyšlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuchyň musí padnout jako šaty na míru

Dobře naplánovaná kuchyň je základem radostného vaření. Používáme ji denně, strávíme v ní mnoho času, a přesto se stává, že finální podoba nevyhovuje. Čím to...

Výběr článků

Načítám