Hlavní obsah

Vtipná designová akvária se vejdou do konferenčního stolku i ptačí klece

Novinky, tnk

Dnešnímu interiéru sluší moderní akvária. Ideální je vybrat je ve futuristickém či minimalistickém stylu. Některá navíc umožní ušetřit v interiéru prostor. Nástěnná akvária či akvária kombinovaná např. s konferenčním stolkem se vejdou i do menších prostor.

Článek

Většina lidí v bytě šetří prostorem. I při nákupu akvária se tak vyplatí zauvažovat nad jeho tvarem a nad designem. Dnešní doba přeje hlavně čistým a jednoduchým liniím bez zbytečných ozdob.

Nástěnné akvárium nezabere prostor

Pokud si chce majitel malého bytu pořídit akvárium co největší, nemusí to být dnes až takový problém. Ideální je zvolit například zrcadlové akvárium, které dobře řeší úsporu prostoru.

Vzhledem k rybičkám by nemělo být akvárium příliš blízko oknu, aby na něj nikdy nedopadalo příliš přímého světla po dlouhou dobu. Dostatečné osvětlení řeší umělá světla pro akvária.

Při umísťování akvária je třeba myslet na dostatek místa pro čištění. Zabráníme tak poškození drahého nábytku při případném rozlití akvária.

Běžné akvárium je prostorově náročné, což ale vyřeší umístění akvária na zeď, stejně jako se věší obraz. Barvu rámu akvária se vyplatí sladit s ostatními dekoracemi v prostoru (s barvou vázy, květináče atd.). Interiér tak dostane jednotný styl.

Do mladistvého futuristického interiéru volte akvária s oblými hranami a v lesklém provedení. Akvária jsou k dostání o různých objemech 15, 30, 45, 60 a 100 litrů.

Prostor ušetří i kombinovaná akvária, která zaberou malou plochu a mají i další funkci.

Akvárium poslouží i jako klec nebo konferenční stolek

Zaujme například ptačí klec a akvárium v jednom od francouzské designérky Constance Guisset.

Foto: Profimedia.cz

Akvárium a ptačí klec v jednom ušetří milovíkům zvířat prostor v bytě.

Nejrozšířenějším typem akvária dvou funkcí je to, které slouží i jako velmi originální konferenční stolek.

Akvária v moderním provedení zatraktivní každý interiér a perfektně zapadnou do interiéru laděného do přírodních barev. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám