Hlavní obsah

Živé květiny zakomponované do osvětlení oživí klasický interiér

Novinky, tnk

Opravdoví milovníci květin si mohou do interiéru pořídit i osvětlení, které má do své celkové designové podoby zakomponovány živé květiny. Některé snesou i více světla a svým majitelům tak oživí a zpestří interiér.

Článek

Na letošní přehlídce designových novinek roku Designblok bylo letos k vidění i nevšední svítidlo s názvem "Skleník" od designérky Kristýny Pojerové.

Svítidlo umožňuje pěstování čerstvých bylinek přímo ve stínidle. Rostliny jsou zasázeny po vnitřním obvodu skleněné nádoby kolem otvoru, kterým je k nim snadný přístup.

Osvětlení umožňuje i prostup světla od žárovky, ale také zajišťuje cirkulaci vzduchu.

Podobným nápadem jako "Skleník" je i osvětlený rám, ze kterého květina vyrůstá do volného prostoru.

Foto: Novinky

Osvětlená květina slouží i jako zarámovaná obrazová dekorace.

Zajímavým tipem na oživení prostředí jsou i orchideje, které je možné nechat růst "obráceně", zavěšeny ze stropu. Svítidlo ve stejném designu jako květináče pak na atypické a velmi originální řešení stropní výzdoby přitáhne pozornost.

Foto: Novinky

Orchideje je možné spustit ze stropu dolů, je třeba ale vybrat vhodná stínidla, která poslouží i jako osvětlení.

Květiny, které jsou zakomponovány do osvětlení, perfektně doladí interiér zařízený v přírodním stylu zařízený například podle inspirace majitelovým oblíbeným ročním obdobím. V takovém prostoru se mají uživatelé cítit jako ve volné přírodě i tehdy, když jsou jen v městském bytě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám