Hlavní obsah

V upraveném kontejneru nechybí kuchyně, záchod ani sprcha

O tom, že bydlení v kontejneru nemusí být jen nouzovka pro ty, kdo přišli o střechu nad hlavou, svědčí počin výstředního designéra Gregory Kloehna. Umělec vytvořil z tradiční nádoby na odpadky plnohodnotný příbytek, který se pyšní vším, čím by se správný domov pyšnit měl. Nechybí v něm kuchyně, sprcha či dokonce bar.

Článek

Celá přeměna kontejneru v pohodlný příbytek trvala Kloehnovi sedm měsíců, píše server Daily Mail. Musel do něj nacpat vybavenou kuchyni, koupelnu se záchodem a sprchou a obývák i ložnici.

Čtyřicet let stará popelnice ale s přehledem zvládne i párty. Má vše, co k tomu potřebuje - mini-bar, DJ systém, venkovní gril i střešní terasu s tanečním prostorem.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyňka

Přívod elektřiny do svého kontejneru zajistil Gregory prodlužovačkou, kamna a gril fungují na propan-butanový pohon z pěti 4,5litrových nádrží. Vodu do umyvadla a sprchy přivádí zahradní hadice z šesti nádrží, odpad z toalety je napojen na septik.

V noci byste jej nepoznali

Na noc se nestandardní byt promění navenek opět v obyčejný kontejner, aby tak byl lépe chráněn před vandaly. Střecha se sníží, okna zmizí a kolemjdoucí by ani nenapadlo, co všechno tenhle obyčejný kontejner ukrývá.

Foto: Profimedia.cz

Pohled do obýváku

Interiér se může pochlubit žulovou pracovní deskou, nerezovým dřezem a obkládačkami, běžným sporákem, topinkovačem a troubou. Podlaha je ze dřeva, místy ji pokrývají koberce. Stěny jsou zateplené. Lavice a opěradla je možné poskládat v postel s úložným prostorem.

Se svým popelnicovým domovem jezdil Gregory Kloehn po celém San Francisku, kde žije, a ukazoval jej lidem. Extrémně pozitivní reakce jej přiměly, aby svůj plně vybavený kontejner nabídl lidem ke koupi, a to za v přepočtu 140 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Grilovací párty

"Je zvláštní, jak se lidé snažili sladit své představy o domově a popelnici," vzpomíná Kloehn. "Slyšel jsem různé věci. Jedni mě zvali géniem, druzí říkali, že jsem přišel s řešením krize na trhu nemovitostí," dodal výstřední umělec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám