Hlavní obsah

Designér navrhl židle, které je možné oblékat dle libovůle

Novinky, tnk

Mladý designér Rami Tareef tvoří židle s jednoduchými ocelovými konstrukcemi. Na ty je možné naplést libovolné pevné provázky různých barev a vytvořit tak na židlích efektní geometrické vzory. Pokud začnou uživatele nudit, může si kdykoliv naplést jiné.

Článek

Cílem designéra bylo zachovat tradiční tkalcovské techniky a předvést, že je možné jich využít pro vznik velmi moderních a efektních židlí.

Dovednosti nutné pro tkaní těchto židlí získal designér ve Starém Městě v Jeruzalémě a aplikoval je na současné formy a materiály.

Židle jsou složeny ze dvou materiálů - polypropylenu a ocelové tyče. Prolínající se barevnost zdůrazňuje nevšední strukturu potahů židlí.

Hybridizace tradičních řemesel a moderního designu designéra velmi zaujala. Projekt se inspiruje proutěným i tkaným nábytkem.

Rukodělná výroba dodává nábytku auru jedinečnosti

Sériové masové výrobě podle designéra chybí aura jedinečnosti. Otisk lidské ruky a rukodělná výroba má podle něj úplně jiné - osobitější kouzlo.

Designér Rami Tareef je čerstvý absolvent Akademie umění a designu. Židle jsou jeho letošní zdařilou absolventskou prací a jsou inspirací pro všechny kutily, kteří mají rádi změnu v interiéru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám