Hlavní obsah

Moderní designová krájecí prkénka jsou praktičtější než ta klasická

Novinky, tnk

Klasické dřevěné ploché prkénko na krájení má sice kouzlo tradice, ale moderní designové kusy ho většinou svou praktičností v mnohém předčí. Umožňují pohodlnější manipulaci s potravinami během krájení a jejich velkou výhodou je, že umožní lépe udržet pořádek a čistotu v kuchyni.

Článek

Starší generace při krájení ocení například zvýšené prkénko, z kterého pak nakrájené potraviny lehce shrnou na plech. Vhod přijde i prkénko s plochou s výčnělky, které zajistí, aby potravina neklouzala.

Zajímavým designovým tipem je například prkénko, které je skládací a umožňuje je po nakrájení surovin velmi přesně nasypat do hrnce či do mísy pro ně určené.

Pro ty, kdo vaří pro velkou rodinu, se hodí praktická sada prkének v různých barvách, které lze jednoduše uklidit do pro ně určeného boxu. Tento designový kousek nese příznačný název "Index" a umožní zachovat si v kuchyni větší pořádek.

Pro krájení masa je naopak vhodnější zvolit klasičtější kus. Ten by měl být z odolného dřeva a pokud možno co nejmasivnější.

Řeznické prkénko by mělo mít velkou plochu, výšku 3 cm a více, a být co nejstabilnější.

Na krájení pečiva je nejvhodnější dřevěné prkénko

Pečivo je vhodnější krájet na dřevěném prkénku. Pro to je vhodné prkénko s důmyslným roštem, kterým drobky propadají na nerezový tácek. Díky tomu se nerozběhnou všude po pracovní ploše a linka tak zůstane čistá.

Do malých bytů, kde jejich uživatelé šetří každým centimetrem, se hodí prkénko, které slouží zároveň i jako víko ke schránce na chléb.

Moderní krájecí prkénka mají řadu výhod, klasické prkénko má ale jednu nenahraditelnou - dobře poslouží i jako dekorace do rustikálně zařízeného interiéru. V něm vynikne na masivním dřevěném stole.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni

Co dělat, když na vyčištění spár mezi obklady a dlažbou už běžné čisticí prostředky nestačí? Možná zvažujete nové přespárování, nebo ještě hledáte další...

Letní kuchyň na zahradě dodá vaření kouzlo

Potit se v létě u sporáku v zavřené kuchyni není lákavá představa pro žádného kuchaře. Ovšem mít kompletní kuchyň na zahradě kousek od bazénku s dětmi,...

Kuchyň musí padnout jako šaty na míru

Dobře naplánovaná kuchyň je základem radostného vaření. Používáme ji denně, strávíme v ní mnoho času, a přesto se stává, že finální podoba nevyhovuje. Čím to...

Výběr článků

Načítám