Hlavní obsah

Trendy kuchyňské pracovní desky vynikají originálními dekory

Právo, Gisela Růžičková

I letos můžeme obdivovat nové dekory kuchyňských pracovních desek od tuzemských i zahraničních výrobců. Spolu s oblíbenými vzory kameniny jsou k dispozici i méně tradiční dezény, vycházející z linií dřevin a abstraktních motivů.

Článek

Rozšiřují se řady matných a lesklých dekorů pracovních desek. Standardně jsou k dispozici v tloušťce 38 mm, na objednávku je lze pořídit i v tloušťkách 28 a 50 mm. Ke všem vzorům je možné zakoupit v identickém dezénu i zástěnu za pracovní desku.

Abstraktní motivy v lesku vycházejí vždy z jedné určující barvy. Ta se uplatní hlavně v kuchyních, které mají upoutat výrazným barevným kontrastem v provedení kuchyňské linky a pracovní desky. Dají se jednoduše a efektně kombinovat s kuchyněmi realizovanými v široké barevné škále.

V matných pracovních deskách se objevují také nové dezény kameniny a dřevodekorů. Velkou pozornost si zaslouží např. Samba, dekor sestavený z hranolků různorodých a barevně velmi výrazných odstínů dřeva, a také exotické a naprosto nepřehlédnutelné Rigato (dekor s přímým průběhem).

Nové dezény odpovídají současným světovým trendům v designu. Nabízejí vysokou kvalitu a jednoduchou údržbu. Jejich povrch je upraven vysoce odolným HPL laminátem, který vyniká barevnou stálostí a vysokou odolností proti oděru i nárazům.

Pracovní desky najdou svoje využití nejen jako pracovní plocha v kuchyni, ale uplatní se i při realizaci barových pultů i ostrůvkových varných center.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám