Hlavní obsah

Reklamní kancelář ušetřila za nábytek a úřaduje v interiéru z obyčejné lepenky

Novinky, tnk

Jedna reklamní agentura z Amsterdamu se rozhodla, že pořídí svým zaměstnancům kancelářský nábytek z lepenky. Údajně nechtěla šetřit, ale podpořit kreativitu svých zaměstnanců, kteří mohou na lepenku malovat, co se jim zlíbí.

Foto: Profimedia.cz

Kreativního ducha prostory stvořené z lepenky rozhodně nezapřou.

Článek

Reklamní agentura v Amsterdamu zařídila kanceláře opravdu velmi úsporně. Stoly, police i konferenční stolky či dělicí příčky mezi pracovními místy - vše vzniklo z obyčejných kartonů.

Foto: Profimedia.cz

Pracovní místa jsou zařízena velmi jednoduše.

Práce v kancelářích z kartonů je problematická kvůli hluku. Prostor je ale řešen velmi jednoduše takže na první pohled působí elegantně a vkusně.

Foto: Profimedia.cz

Výhodou konferenčního stolku z lepenky je jeho lehkost a recyklovatelnost.

Židle architekti z kartonu nenavrhli. Řada dnešních návrhářů je ale právě z tohoto materiálu s oblibou navrhuje -  hlavně od té doby, co Frank O. Gehry, jeden z dnešních nejvýznamnějších architektů, navrhl lepenkové křeslo ze sestavy nábytku "Easy Edges". Na nábytek, který se záhy stal jednou z ikon moderního designu, použil zhruba šedesát vrstev kartonu.

Ekologicky šetrný nábytek z lepenky je populární hlavně v Maďarsku. Nábytek z kartonu vytváří např. Maďar Andras Balogh či designér Trebe János. Pracují s ním ale hodně i na severu Evropy -  např. i ve stockholmském studiu Retour design.

Foto: Profimedia.cz

Sedací nábytek z lepenky autoři nanavrhli.

Zvolený materiál kancelářského nábytku má v zaměstnancích podporovat kreativitu. Kreslení po zdech tak v těchto pracovnách rozhodně není zakázáno.

Foto: Profimedia.cz

Originální dekorace zásuvky ozvláštní jakýkoliv interiér.

Autory nápadu jsou kreativci Alrik Koudenburg a Joost van Bleiswijk. Lepenkový nábytek má pomoci agentuře vytvořit nevšední svět složený z mixu představ a fantazií o podobě jejich pracovního prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Originální výmalba podporuje kreativitu pracujících.

Výsledky jsou již nyní docela působivé, ale mnohem zajímavější budou až po čase.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám