Hlavní obsah

Moderní koupelnový nábytek je jednoduchý, elegantní a ctí nadčasový styl

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní doba si žádá řád! Není divu, vždyť ve věčném shonu a stresu moderního věku nechceme zakopávat o přebytečné zdobnosti, nefunkční ornamenty a přebujelé tvary. Právě tomuto trendu odpovídají nové řady koupelnového nábytku.

Článek

Jsou jednoduché, ale uživatelsky příjemné a elegantní. Moderní koupelnový nábytek je praktický, nabízí hodně úložného prostoru a příjemné používání. Svými minimalistickými liniemi a nabídkou barevných provedení nabízí nadčasové zařízení s luxusním vzhledem, které zároveň představuje ideální základ pro další utváření prostoru koupelny.

Atmosféru dělají detaily

Celkovou atmosféru moderní koupelny dělá mnoho detailů, přičemž tvarová jednoduchost jednotlivých sérií dodá koupelně klidný, vyrovnaný dojem. Tuto vlastnost koupelnového nábytku také rozvíjí zvolená barva.

Bohatá nabídka je i v tvarové variabilitě nábytku. V umyvadlových skříňkách lze najít mnoho rozměrů, od subtilních s šířkou 60 cm pro malé koupelny, po velkorysé dvojumyvadlové skříňky do větší místnosti.

Jako další odkladní prostor skvěle slouží doplňkové skříně na výšku, ať už s dvířky nebo s jednoduše přístupnými poličkami. Pro snadné užívání i stylovou jednotnost volí výrobci úzká madla s neutrálně kovovým povrchem, která ladně korespondují s jakoukoli barevnou variantou, nebo skříňky bez madel s důmyslným kováním.

K některým umyvadlovým skříňkám nabízejí výrobci protějšky v umyvadlech z litého mramoru, které na ně tvarově navazují.

Zajímavou a zároveň praktickou novinkou je možnost instalace LED osvětlení uvnitř skříněk, která disponují pohybovým čidlem. Tato zdánlivá drobnost dokáže zpříjemnit každodenní používání koupelnového nábytku.

Dokonale sladěný celek

V rámci svých konceptů, zahrnujících vany, umyvadla, nábytek a další příslušenství, výrobci představují ucelené a designově sladěné řešení pro celou koupelnu, s novými barevnými odstíny nábytku. Nyní si můžeme k vaně a umyvadlu pořídit nábytek v lesklé bílé, ale i různých dezénů dřeva i kontrastních barev, nebo jejich kombinací.

Předpokladem dobré jakosti nábytku je kromě moderního designu i kvalitní impregnace proti vlhkosti a v rámci konceptů vždy dokonalý tvarový soulad s vanou a umyvadlem Koupelnový nábytek se musí vyznačovat kromě praktického provedení také kvalitním zpracováním. Samozřejmostí je chytře řešený úložný a odkládací prostor i skříňky vybavené dobrým kováním, které se stará o bezproblémové otevírání a zavírání dvířek po celou dobu životnosti nábytku.

Většina renomovaných výrobců nabízí nábytek samostatně, ale i v rámci ucelených řešení pro koupelnu. Obvykle zahrnují vanu, umyvadlo, nábytek, vanové zástěny a další příslušenství. V rámci konceptů je vše designově sladěno a koupelna tak tvoří dokonale harmonický celek.

Reklama

Související témata:

Související články

I v minikoupelně lze dosáhnout maxikomfortu

Když si koncem loňského roku náš hostitel Jan Kubiš pořídil startovací byt v pražských Holešovicích ve staré zástavbě z roku 1933, ihned přemýšlel...

Novodobým koupelnám vládne moderní technika

Koupelna má dnes status kultivované high-tech oázy. Elektronické produkty uživateli usnadňují život a v kombinaci s kvalitními materiály a vynikajícím designem...

Sprchování je zdravější a vyjde levněji

Oproti koupání ve vaně je sprchování rychlejší, levnější a hygieničtější. Sprcha také nezabírá tolik místa. Kdo má ale malé děti, určitě jim dopřeje cáchání ve...

Výběr článků

Načítám