Hlavní obsah

Duhová fasáda japonské banky vypadá jako po barevné explozi

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokijský architektonický ateliér Emmanuelle Moureaux Architecture Design navrhl zajímavou stavbu, kterou ozvláštnil duhově barevnou fasádou. A nezůstal jen u fasády - bohatou barevnou explozí dekoroval i interiér stavby.

Článek

Přesný název stavby zní "Sugamo Shinkin Bank Shimura Branch". Stavba se otevřela veřejnosti v březnu letošního roku. Jde o družstevní záložnu, která chce, aby se její klienti cítili v jejích prostorách dobře a komfortně.

Stavba stojí na adrese: Azusawa Itabashi-ku 1-17-15, Tokyo, má ocelovou konstrukci a podlahovou plochu 700 m². Stavěla se od července roku 2010 do letošního února.

Pro tento projekt se architekti snažili vytvořit osvěžující atmosféru a zdůraznit motiv otevřeného nebe.

Stavba hraje hned dvanácti barvami, které se prolínají po vrstvách a vykukují z fasády. Budovu ozvláštňují tři eliptické světlíky, díky kterým je v interiéru dostatek měkkého světla.

Barvy jsou použity v jemných pastelových tónech, takže nijak nedráždí ani nešokují kolemjdoucí.

V noci jsou barevné vrstvy slabě osvětlené. Osvětlení se mění v závislosti na ročním období a denní době. Strop i kancelářské zařízení jsou ozdobeny motivy pampelišek, které se zdají být unášeny větrem.

Na podlaze interiéru jsou položeny koberce a PVC podlahy. Stěny jsou potaženy PVC filmem.

Bankomaty, přepážky i konzultační kabiny včetně otevřeného prostoru s židlemi ve čtrnácti různých barvách se nacházejí v prvním patře a dotvářejí svou barevností celkový dojem ze stavby. Druhé podlaží patří kancelářím, zasedacím místnostem a jídelně. Třetí patro je určeno pro zaměstnance šatny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám