Hlavní obsah

Dům dekorovaný předměty z 2. světové války láká k návštěvě

Novinky, tnk

Angličan Mark Hogancamp ztratil po tragické příhodě paměť. Od té doby začal vytvářet na zahradě svého domu miniaturní město "Marwencol" umístěné do období 2. světové války. Řada nevšedních předmětů dekoruje i interiér jeho příbytku.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní nástropní dekorací interiéru se stal dobový model letadla.

Článek

Mark Hogancamp staví město v měřítku 1:6 a jeho stavba a fotografování mu pomáhá zlepšit hybnost po tragickém úrazu. Na zahradě svého domu tak vytvořil Marwencol, působivou zmenšeninu belgického městečka.

Základ domů města tvoří překližka, ze které jsou stvořeny stěny a většina nábytku.

Foto: Profimedia.cz

V zahradě nechybí zmenšená dobová architektura.

Tvůrce město staví v exteriéru i v interiéru svého domu. Ze svého obydlí tak vytvořil zcela unikátní prostor.

Foto: Profimedia.cz

Dekorován je i exteriér domu.

Ve městě jsou k vidění loutky reprezentujícími jeho kamarády, blízké i zcela neznámé osoby. Sám sebe Mark do exteriéru zakomponoval jako kapitána americké armády.

Postavy jsou vytvořeny převážně z plastu a autor využívá jako základ pro jejich zpodobnění panenky. Řadu doplňků si ale vytváří sám, některé shání v bazarech. Dekorace dovedl vytvořit s velmi působivými detaily, takže je jeho interiér považován za umělecké dílo.

Foto: Profimedia.cz

Dekorace jsou vypracovány do detailů.

Interiér domu rozhodně nevypadá jako klidný domov, ale naopak připomíná právě probíhající bitvu. Na stropě jsou zavěšeny stíhačky a po stěnách vylepeny dobové plakáty.

Interiér i exteriér Hogancampova domu se stal často navštěvovaným místem a získal si obdiv mnoha hostů. O vzniku tohoto miniaturního města byl dokonce natočen film "Marwencol", který získal více jak 20 ocenění, včetně ocenění Independent Spirit Awards za nejlepší dokumentární film roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám