Hlavní obsah

Vtipně řešené hodiny pobaví a rozzáří každou místnost

Právo, Karolina Černá

Všední nástěnné hodiny člověk sotva registruje. Denně na ně mrkne, nemusí dlouho studovat, jaký čas ukazují. Jsou ale hodiny, které pokaždé vyloudí úsměv na tváři. Pověsme si na stěnu zábavu!

Článek

Nástěnné hodiny jsou k dostání za několik stokorun téměř ve všech obchodech s bytovými doplňky, obvykle v plastovém provedení. Různé e-shopy nabízejí produkty s ciferníkem pomalovaným postavičkami z kreslených seriálů, květinami nebo zvířátky. Kde hledat, když od hodin očekáváme víc?

Designové hodiny

Značky jako Quartz, Vitra, Karlsson nebo Hermle respektují ve svých nových kolekcích klasickou podobu kulatých a hranatých nástěnných hodin. Ale např. Hermle se nebojí na plochu ciferníku umístit obrys kontinentů nebo ornamenty. Vitra si zase pohrává s tvarovými variantami paprsků vedoucích k číslům od středu hodin. Značka Nextime experimentuje s tvary a plochu ciferníku vyzdobí třeba pravými křišťály Swarovski. Zvolíme-li její hodiny s fotorámečky, stáváme se spolutvůrci jejich vzhledu. Takové hodiny určitě zaujmou a donutí k bližšímu prostudování. Firma Guzzini sází na skleněné multibarevné designové hodiny.

Ceny těchto měřičů času se pohybují od tisíce korun výše, výjimkou není suma kolem 6000 Kč. Většinou mají zabudovaný kvalitní quartzový strojek, vydrží mnoho let a rozhodně nezevšední.

Kvalitní designové nástěnné hodiny nabízejí e-shopy zaměřené pouze na ně a výrobek můžeme mít doma do dvou dnů po objednání.

Výstřední čas

Pro moderní interiér originálních lidí se hodí třeba Kukačky od italské společnosti Progetti. Kukačka má dva režimy hlasitosti, lze ji také vypnout. Fotobuňka zamezuje nočnímu kukání.

Dalším výrobkem téže firmy jsou hodiny, které si rozmístíme sami. Jde o 12 číslovaných kostek a jednu kostku se strojkem a ručičkami. Výhodou je, že velikostí tyto nástěnné hodiny přizpůsobíme prostoru, který máme k dispozici. Ceny se pohybují kolem 3000 Kč.

Kdo se opravdu nechce držet při zemi, tomu se jistě zalíbí hodiny – gramofon s ciferníkem v podobě vinylové desky. Trochu škodolibým dárkem jsou hodiny s číslicemi poskládanými obráceně, to znamená, že ve směru hodinových ručiček po 12 následuje 11, pak 10, atd. Fantazie, jak designově uchopit čas, prostě nezná meze.

Reklama

Související témata:

Související články

Čím zabavit děti doma

Když nemůžeme s dětmi ven kvůli špatnému počasí nebo se doléčují z nemoci, je těžké je udržet doma v klidu. Každou chvíli se zabaví jinou hrou. Naštěstí je...

Výběr článků

Načítám