Hlavní obsah

Formy na bábovky netradičních tvarů i využití

Novinky, tnk

Designéři hledají inspiraci pro své návrhy i v historii a starým tvarům dávají nové funkce a podobu. Stejně je tomu i u tradiční formy na bábovku, která zdánlivě nemá čím překvapit. Ta ale může mít i velmi originální tvar, anebo vypadat úplně klasicky, ale rozhodně nesloužit k pečení.

Foto: Novinky

Nepravidelná forma na bábovku od české designérky Jany Černé (Designblok).

Článek

Bábovky netradičních tvarů vytvoříte za pomoci speciálních forem, které klasické formy připomínají jen částečně. Designérka Jana Černá si s tvarem opravdu vyhrála a její výtvor stojí za to. Bábovka v jejím podání má surrealistické tvary a nadchne všechny milovníky dobrého designu s nápadem.

Běžná forma má různě velké jednotlivé dílky, které mají i jiný tvar. Forma je stvořena z porcelánu. Pečivo díky takovýmto formám získá nevšední tvary, které hosté jistě ocení jako příjemné zpestření.

Pokud chcete udělat bábovkou někomu radost a věnovat ji jako dárek, pak ideální formou může být třeba ta ve tvaru růže.

Milovníci hradů a malé děti zase možná ocení formu na bábovku ve tvaru hradu. I ta pobaví svou originalitou.

Tvary bábovek a báboviček působí milým a domáckým dojmem. Hodí se tak do interiérů, které chce jejich majitel zútulnit. Oblý a kulatý tvar v podobě bábovky může mít třeba květináč nebo i šálky na horké nápoje.

Trochu kýčovitým, ale funkčním nápadem jsou svítící bábovky na noční stolek, které slouží jako lampičky. Díky jasným barvám vypadají na první pohled jako želé.

Bábovkovité tvary může mít třeba i dětské pískoviště, které je možné v létě využít i jako malý bazének pro ty nejmenší.

Fantazii se letos meze opravdu nekladou. Interiérové i exteriérové dekorace i klasické formy netradičních tvarů budou v interiéru působit jako zábavné zpestření.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám