Hlavní obsah

Veletrhu bytového zařízení Pragointerier vládnou přírodní materiály i barvy

Novinky, tnk

Veletrh Pragointerier New Design je i tento rok mixem různých designových, vkusných i neskutečně kýčovitých kusů do interiéru. Vystavovatelé ale letos sází převážně na dřevo a přírodní barvy, jež má český spotřebitel v oblibě, a které nikoho neurazí.

Foto: Novinky

Působivé dekorace a doplňky s přírodními motivy jsou trendem, který neomrzí (DZP Praha s.r.o.).

Článek

Přírodní zemité barvy - béžová, hnědá a okrová budou v kurzu i pro budoucí sezónu. V kombinaci s dekoracemi, které přírodniny imitují, promění interiér v prostor, který připomíná přírodní scenérii a je tak jako stvořen pro relaxaci.

Foto: Novinky

Letos budou v kurzu koberce se strukturou připomínající přírodniny (Voïvo).

Přírodní materiály a exotické dřeviny jsou letos v kurzu. Odhalit surové dřevo se v interiérovém designu vyplatí a řada designérů z něj v poslední době vytváří plnohodnotné nábytkové kusy. [celá zpráva]

Stoly letos nemají ubrusy - struktura dřeva musí vyniknout

Dřevo by mělo letos na nábytku vynikat všemi svými krásami. Stoly z masivních a tvrdých dřev se tak v této sezóně mohou obejít bez ubrusů a židle bez dekorativních sedáků. Podstatné je, aby vyniklo dýhování dřeva.

Foto: Novinky

Stolování vládnou odhalené desky stolů ze dřeva (Belterra).

Aby mohlo zůstat nechráněno, volte dřevo tvrdé, která opotřebení snese. Ideální je např. třešeň, hrušeň nebo odolný teak.

Foto: Novinky

Vázy z teaku jsou zajímavým interiérovým zpestřením, kterému nevadí ani nepřízeň počasí v exteriéru (Fakopa).

Pragointeriér přináší ale i seznámení s trendy, kterým rozhodně elegance není vlastní. Barokní tvary, které byly v kurzu loni na jaře, už letos vyšly z módy a je tomu dobře. Přesto se ale s kýčovitými dekoracemi, které se snaží upoutat leskem a bohatou tvarovostí, setkáme na Pragointerieru i letos.

Foto: Novinky

Na veletrhu jsou k vidění i velmi kýčovité produkty ve vysokém lesku, které mají vyvolávat dojem rádoby luxusního zboží.

Vítanou sekcí je naopak výstavní prostor věnovaný novinkám ze světa vypínačů a zásuvek. Návštěvník se tam může seznámit s detaily, které ale při zařizování interiéru hrají velkou roli.

Nechybí ani sekce věnovaná robotickým vysavačům. Oproti loňskému roku, kdy byly pro český trh novinkou, se letos vyrábějí v mnoha různých designových provedeních a barevných variacích.

Foto: Novinky

Na své si přijde i zájemce o loňskou novinku ze světa spotřebičů - robotické vysavače.

Zajímavostí jsou i repliky starých kamen, která si pro svůj design získávají příznivce i letos. Na veletrhu se setkáme i s retro sporáky, které milovníci dobrého designu také ocení.

Foto: Novinky

Na veletrhu jsou k vidění i zajímavé retro kousky - různé repliky amerických kamen (Starakamna.cz).

Veletrh doplňuje řada přednášek a nechybí ani poradna bytových designérů a hrnčířské trhy.

Výstava Top Light představuje nový design osvětlení

Na veletrhu je věnována speciální výstavní plocha soutěži Top Light, do které jsou přihlášeny novinky v oblasti svítidel, jež aspirují na budoucí trendy. Z nich stojí rozhodně za pozornost osvětlení Teo inspirované hrou Člověče nezlob se, které bylo k vidění už na podzimním Designbloku (design: Michal Froněk a Jan Němeček). Konkuruje mu lustr Bára od DT glass s.r.o. z lahví od vína.

Veletrh Pragointerier s adresou Výstaviště Praha - Holešovice trvá až do 20. 2., otevřeno je od 10 do 18 hodin, v neděli jen do 14 hodin. Za vstupné dáte 100 Kč, zlevněné vyjde na polovic.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám