Hlavní obsah

Francouzskou keramiku na pečení můžete díky ladným tvarům užít i k servírování

Novinky, tnk

Speciality proslulé francouzské kuchyně vyžadují stylové servírování. ratatouille, créme brulée i quiche můžete ve stylových miskách servírovat z trouby rovnou na stůl. Máme pro vás tipy na designové kousky, které dodají stolování eleganci ve francouzském stylu.

Článek

Některé nádobí bez problémů zvládá vaření na všech typech sporáků včetně indukčních. Navzdory pověstné křehkosti keramiky ji tak nyní můžete vložit přímo z mrazáku do rozpálené trouby, péct, pak rovnou servírovat a na závěr dokonce i umýt v myčce.

Créme brulée zase nejlépe naservírujete v miskách menších rozměrů z tlustostěnného porcelánu.

Pestrá nabídka forem různých tvarů a rozměrů zaručuje všestranné použití. Křehké nadýchané těsto na koláč, proslulý francouzský Quiche, vyžaduje pozvolné a rovnoměrné pečení, které mu poskytne masivní keramická forma. Na originální slaný koláč je třeba užít kulatou pečicí misku s vlnitými okraji.

Sýrové fondue je nejlepší připravovat v misce z kameninové keramiky, ta je trvanlivá, odolná a velmi pevná.

Pro přípravu zapékaných těstovin, které jsou velmi populární i ve Francii, volte rozměrnější pekáče s bílou glazurou. Zapékací misky jsou ostatně populární skoro v celém Středozemí.

Na francouzské ratatouille využijete objemný hrnec s poklicí. S touto oblíbenou přílohou, která se někdy servíruje i jako hlavní chod, Francouzi opravu nešetří.

Rovnoměrná distribuce tepla, typická pro keramiku, je pro přípravu těchto francouzských lahůdek nutná. Oceníte ji i při chystání různých druhů paštik.

Nechte se inspirovat ladnými elegantními tvary, které jsou nádobám pro přípravu francouzských delikates vlastní, a oceníte, že v nich můžete pokrmy servírovat přímo na stůl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám