Hlavní obsah

Restaurace ze záchodových mís láká na nevšední zážitky

Novinky, tnk

V Číně v provincii Yunnan otevřeli novou restauraci s interiérem, který je inspirovaný toaletou. Designéři svůj nápad považují za vysoce originální a nápaditý. Tentokrát se jim ale záměr příliš nevydařil, prostředí toaletních mís nikomu na chuti nepřidá a spojení této inspirace s jídlem je naprosto nevhodné.

Foto: Profimedia.cz

Jednotlivé části restaurace oddělují zástěny imitující odpadní potrubí.

Článek

Návštěvník je v restauraci usazen na židle, které mají podobu různých toaletních mís. Ty jsou hlavním motivem, který se v prostoru často opakuje. Otevření restaurace v jihozápadní Číně je marketingovým tahem, který má hosty přilákat na nevšední zážitek.

Servíruje se na mísách, pije se z nádoby na štětku

Servíruje se na malých porcelánových talířích ve tvaru toaletních mís a bidetů. Nápoje mohou návštěvníci popíjet brčkem z nádoby na záchodovou štětku. Servírovací nádoby mají velmi kýčovité robustní tvary a pestrou, ale nevýraznou barevnost.

Foto: Profimedia.cz

Způsob stolování hostům na chuti nepřidá.

Podle průzkumu, který v Číně vznikl, by chtělo tuto restauraci navštívit jen 20 procent lidí. Projekt se manažeři restaurace snaží zachránit levným jídelníčkem s rádoby vtipným pojmenováním (sušený trus - čokoláda, zelená úplavice - kiwi).

Foto: Profimedia.cz

Posezení na záchodových mísách má návštěvníky pobavit.

Celou jednu stěnu restaurace dekorují záchodové mušle, které designéři zavěsili na masivní konstrukci. Zmrzlina se v restauraci servíruje výhradně kakaová. Stoluje se na skleněném stole s dřezem.

Foto: Profimedia.cz

Stěny dekorují záchodové mušle.

Jakkoliv se designéři snažili o originalitu, tento marketingový tah končí nezdarem.  Spojení jídla s designem, který evokuje spíš "nechutnost" než "chutnost" je opravdu špatný nápad. Pokud by šlo o obchod s oblečením či jiným zbožím, bylo by ještě možné ambice designérů pochopit, toto spojení je ale krajně nešťastné a provedení, které imituje originální sanitu, na zajímavosti také nepřidá.

Foto: Profimedia.cz

Servíruje se na talířích ve tvaru záchodové mísy.

Restaurace je franšízou tchajwanského řetězce restaurací, který se rozšiřuje do Číny a dalších částí Asie. Řetězec má sedm poboček. Doufejme, že v Evropě podobný interiér nikdy nevznikne.

Anketa

Navštívili byste podobnou restauraci?
Ano
34,7 %
Ne
65,3 %
Celkem hlasovalo 4147 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám