Hlavní obsah

Originální stolování jako v chemické laboratoři má šmrnc i nápad

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na všední interiéry si host nevzpomene. Pokud chce hostitel něčím zaujmout, musí být originální a prostředí, ve kterém bude pokrmy servírovat, musí mít šmrnc a nápad. Milovníci futuristického designu a organických tvarů se tak mohou inspirovat například interiérem, který vychází ze zařízení laboratoří. Tento interiérový styl sice působí sterilně, ale na první pohled zaujme.

Článek

Základním kamenem je v tomto interiéru bezesporu bílá barva. Ta je symbolem čistoty, jasnosti a nevinnosti. V jídelně vyvolává dojem chladu a vzbuzuje dojem, že hostitel je perfekcionista. Pro tento interiérový styl je ideální, když mají plochy nejen bílou barvu, ale i oblé hrany a jsou v provedení moderních materiálů.

Hodí se pro servírování makromolekulární kuchyně

V interiéru inspirovaném chemickou laboratoří se vám budou nejlépe servírovat delikatesy makromolekulární kuchyně, právě ty totiž připomínají alchymistické výtvory. Zážitek z jejich servírování takto zařízená jídelna jen umocní.

Aby stůl nepůsobil nudně, je třeba bílou plochu oživit výraznými doplňky. Ideální jsou oblé tvary v podobě baněk a materiály jako sklo nebo porcelán. Platí, že čím sytější a výraznější barvu zvolíte, tím lépe.

Rozhodně se vyhněte jakémukoliv vzorování a dekorování. Tvary musí být jasné a s ozdobami se vyplatí šetřit.

Inspirativní organické tvary se uplatní zejména na sedacím nábytku. Pokud hledáte inspiraci, najdete ji u skandinávského designéra Arne Jacobsena, který navrhl podobných kusů celou plejádu. [celá zpráva]

Zajímavým oživením v jídelně se může stát třeba sedací souprava imitující molekulu. Ta pobaví a díky důmyslnému systému ani nezabere příliš místa.

Základem je v tomto stylu jednoduchost. Stolování proto prospěje, zvolíte-li co nejméně doplňků a barev. Bílá barva by opravdu měla zůstat dominantní.

U dekorací se nezapomeňte inspirovat formami laboratorních pomůcek. Nálevky, baňky a různé velikosti misek budou působit stylově a nápaditě.

Takto zařízenou jídelnu ocení hlavně mladší generace a milovníci nevšedních tvarů a designu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám