Hlavní obsah

Moderní konvice ohřeje vodu na jakoukoliv teplotu

Novinky, tnk

Na trhu jich zatím není mnoho, ale jejich nástup je rozhodně novinkou roku v oblasti spotřebičů. Konvice, jež ohřeje vodu na správnou teplotu pro zelený čaj, kávu či polévku. Jde o funkci, kterou ocení všichni milovníci čajů, kteří si nechtějí dělat starosti s externím teploměrem. Konvice ohřívá vodu v rozmezí 40 až 100° Celsia, a jejich uživatel má tak mnohem jednodušší přípravu různých druhů nápojů.

Článek

Některé z konvic mají na podstavci umístěna tlačítka, která umožňují jednoduché ovládání. Jiné zase pracují s otočným knoflíkem. Konvice pak umožňují ohřev vody na 40, 80, 85, 90, 95, resp. 100 stupňů Celsia.

U některých konvic je navíc u tlačítek pro volbu teploty popisek, který uživatele seznamuje s nejvhodnější teplotou pro jeho nápoj. Ten tak jednoduše nastaví, že chce vařit zelený čaj, bílý čaj, kávu, černý čaj nebo vodu na polévku.

Některé konvice nabízejí digitální volbu teploty, která je pohodlnější a většinou i přesnější, jiné pouze volbu manuální.

Zajímavou novinkou jsou i nápojové stanice, na jejichž panelu je možné zvolit teplotu nápoje a někdy i čas, po který zůstane voda ve stejné teplotě jako po ohřátí.

Letos se objevila i zajímavá designová novinka, kterou je konvice měnící barvy podle dosažené teploty. Díky tomu má uživatel možnost poznat míru teploty hned na první pohled a zdálky a nemusí se chodit dívat na displej.

Konvic, které umožňují volbu teploty, na trhu není mnoho. Mnoho ze spotřebičů má ale dnes i jiné přednosti, uživatel ocení např. navíjení šňůry od konvice na základnu konvice, středový konektor s možností otáčení konvice o 360° na základně a samozřejmostí je dnes již pojistka proti přehřátí.

Při výběru konvice se vyplatí zohlednit, zda má konvice ergonomicky tvarovanou rukojeť, vodoznak a vyjímatelný filtr.

Anketa

Chtěli byste mít doma konvici umožňující nastavit teplotu vody?
Ano.
81,1 %
Ne.
11,4 %
Už ji mám.
7,5 %
Celkem hlasovalo 5981 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybrat správný vysavač

Jestli nám dosloužil vysavač, nebudeme mít jednoduché rozhodování. Výběr je veliký! Proto se při koupi nového vyplatí posuzovat takové parametry, jako jsou...

Výběr článků

Načítám