Hlavní obsah

Bydlení v průhledné bublině nabízí pohodlí i romantiku

Novinky, Bohumila Kunertová

Sehnat kvalitní bydlení, které by vyhovovalo našim požadavkům a bylo i finančně dostupné, představuje pro mnoho lidí stále větší problém. Pokud zrovna nelpíte na velkém prostoru a chcete, aby byl domeček šetrný vůči přírodě, nebo jen potřebujete čas od času trávit nerušené chvíle o samotě, možná právě pro vás bude vhodné "bydlení" v průhledné bublině, kterou navrhl francouzský designér Pierre Dumas.

Článek

Nafukovací stan ve tvaru bubliny o průměru čtyři metry, nazvaný jednoduše CristalBubble, byl navržen především s ohledem na šetrnost vůči přírodě a životnímu prostředí. Bublina sice nenabízí příliš velkou plochu, dovnitř prý ale vměstnáte vše potřebné k přenocování a relaxaci, uvádí server Bubbletree.fr.

CristalBubble není prvním takovým počinem francouzského designéra. S bydlením v bublině přišel již před nedávnem, prvotní návrh nebyl ale zcela průhledný. Měl stabilní neprůhledný základ, na kterém byla posazena průhledná bublina.

Foto: Profimedia.cz

Prvotní návrh francouzského designéra Pierre Dumase měl stabilní základ, na kterém byla

I když se jedná o malý prostor, využít ho můžete hned několika způsoby. Pokud se řadíte mezi romantiky, nabízí se občasné nocování uprostřed nedotčené přírody, případně na zahradě či louce někde blíže civilizaci. Pro jedince nevyžadující nadměrnou velikost prostoru ke spánku může bublina představovat i formu netradičního celoročního "bydlení" s minimem nákladů. Nabízí se i možnost využití prostoru jako místa na hraní pro děti.

Samotná instalace bubliny, jež je vyrobena z plně recyklovatelných materiálů, je podle autora velmi snadná. Součástí je přechodová komora a malé nehlučné čerpadlo u vstupu, které udržuje konstantní tlak uvnitř bubliny. Přístřešek nabízí také systém, který dovnitř přivádí čerstvý vzduch, obyvatelé tedy budou mít potřebný komfort. CristalBubble představuje podle autora reálný obývací pokoj či ložnici, kterou si můžete vyzdobit jakkoli podle svých potřeb a přání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám