Hlavní obsah

Automobilový nadšenec vyrábí z amerických veteránů stylový nábytek

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníků klasických amerických veteránů je na světě jistě mnoho. Někteří se spokojí jen se sbíráním malých modelů, jiní zase většinu života šetří, aby si mohli alespoň jeden svůj vysněný model zakoupit a s láskou se o něj starat. Jake Shelton ale nepatří ani k jedné z těchto skupin. Své milované vozy totiž rozřezává na kousky, z kterých pak vyrábí velmi specifický nábytek.

Foto: Profimedia.cz

Jake spojil lásku k veteránům a umění. Ze starých vozů vyrábí netradiční nábytek.

Článek

Jake se do starých veteránů zamiloval už jako chlapec, svou lásku k těmto krasavcům se ale rozhodl využít poněkud jinak, než většina jiných obdivovatelů. Staré veterány recykluje a vyrábí z nich netradiční designový nábytek a další doplňky.

V jeho nabídce tak můžete najít například stylové sofa, netradiční stoly, luxusní postel, nechybí ani designová toaleta.

Foto: Profimedia.cz

Stylová toaleta podle milovníka veteránů

Každý vyrobený kousek má svou vlastní historii. Například vůz AMC Marlin V8, z kterého Jake vyrobil stylové sofa, našel jednoho dne odstavený na parkovišti nedaleko jeho obchodu. Za stěračem byla na lístku napsána poznámka: "Myslím, že byste ho mohli využít".

Foto: Profimedia.cz

Původně AMC Marlin V8, nyní stylové sofa.

Další z vozů, Chevrolet Impala z roku 1960, získal poté, co jednomu dopravci při převozu spadl a byl na odpis. Jake opravil, co bylo potřeba, z jedné části tak vznikl designový gauč, přední část je zase součástí luxusní růžové postele s velkým úložným prostorem.

Foto: Profimedia.cz

Chevrolet alá růžová luxusní postel nabízí funkční světlomety, ručně šité čelo a spoustu úložného prostoru pod kapotou.

Foto: Profimedia.cz

I po nehodě našel Chevrolet Impala z roku 1960 své uplatnění. Jez něj designový gauč.

Nejlevnější stylové kousky, vyráběné především z Cadillaců nebo Chryslerů, můžete pořídit od 150 liber (cca 4400 korun), cena speciálních výtvorů na zakázku se může velmi snadno vyšplhat až na 30 000 liber (cca 890 tisíc korun).

Výrobky z veteránů se brzy proslavily, Jake tak rozhodně nemá nouzi o klientelu, a to jak domácí, tak i zahraniční. Mezi nadšené kupující patří řada amerických automobilových klubů, z celebrit mnohé rockové skupiny nebo rapper Snoop Dog.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám