Hlavní obsah

Nápady kanadských designérů: sofa jako kolo či sedačka z auta v interiéru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originální nápady současných designérů nemají obdoby. Jedni se rozhodli ze staré pohovky vyrobit podivné kolo a druzí zase ze sedaček z aut vytvářet klasické nábytkové kusy do interiéru. Oba nápady u Kanady jsou inspirativní pro ty, kdo nevědí co se starými sedadly nebo omšelou pohovkou.

Foto: Profimedia.cz

Designér Adrian Johnson a jeho pohovka ze starých sedaček z BMW.

Článek

Kanaďan Adrian Johnson se rozhodl vytvořit si vkusnou retro pohovku ze sedaček svého automobilu, který už dosloužil a byl k mání na vrakovišti. Kožené sedačky byly na rozdíl od vozidla v dobrém stavu a tak mu nic nebránilo je využít ve svém návrhu. Výsledkem je působivý nábytek, který se perfektně hodí do kteréhokoli pánského retro interiéru.

Recyklované sedačky slouží jako sofa

K vytvoření pohovky tento nápaditý designér využil konstrukci ze staré lednice, kterou speciálně upravil. S řemeslnou pomocí tak smontoval nový recyklovaný nábytek, který může ještě řadu let sloužit. Pohovka je pohodlná, nechybí jí loketní podpěrky, obruby ze dřeva a praktické police po stranách na ovladače a časopisy.

Foto: Profimedia.cz

Recyklovaných sedaček vzniklo už několik. designér a architekt Johnson chce v jejich navrhování pokračovat.

Těm designérům, kteří by také chtěli navrhnout podobně originální recyklované kusy vzkazuje: "Obraťte pozornost k těm objektům, které ještě jako předmět k recyklaci neslouží." Podobných sedaček vytvořil designér už několik.

Výlety na pohovce pobaví a neunaví

S podivným nápadem vytvořit z nepotřebného koženého sofa výletní bicykl přišli nadšenci v kanadské půjčovně kol v Ontariu. Výlety na sedačkách se záhy staly velmi oblíbenými.

Foto: Profimedia.cz

Na jízdu na sedačce si výletníci berou helmy.

Zákazníci si mohou buď jen půjčit rám a využít vlastní pohovku nebo si na výlet půjčit celou pohovku. Konstrukce je nastavitelná pro širokou škálu sedacích souprav.

Foto: Profimedia.cz

Kožená sedačka, kterou už v interiéru neupotřebíte, může sloužit jako dopravní prostředek.

Sen líného Honzy se tak stal skutečností, před odjezdem si ale výletníci musí pečlivě naplánovat trasu. Na běžných silnicích by mohli způsobit řadu nehod.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám