Hlavní obsah

Struktutované stěny, interiérový hit designového veletrhu v Londýně

Novinky, Kristýna Křížová

Na letošním veletrhu 100% Design London, největší designové události ve Velké Británii byl k vidění zajímavý interiérový hit. Jsou jím strukturované stěny, které jsou reliéfní. Řada návrhů ale funguje jen na principu optického klamu. Připravili jsme pro vás obrazovou inspiraci tímto nevšedním trendem.

Foto: Novinky

Strukturované stěny s motivem písečných dun dodají interiéru jedinečnou atmosféru.

Článek

Panely mají bezešvé vzory, které se přilepují na stěnu, konečná podoba v interiéru je výsledkem počítačového vzorování a dokončením rukou řemeslníka.

Panely obsahují až 30 % recyklovaného materiálu (v závislosti na provedení) a jsou zcela nehořlavé. Panely jsou velmi husté a mají hladký povrch, který může být natřen na libovolnou barvu.

Foto: Novinky

Strukturované stěny s motivem rostlin od Armourcoat.

Oblíbené jsou letos hlavně přírodní rostlinné motivy. Finální úprava panelů s takovým vzorem umožňuje proměnit interiér v přírodní scenérii.

Foto: Novinky

Nejpopulárnější jsou letos rostlinné motivy.

V kurzu jsou i stěny z hliníku. Organické struktury a vzory tradičně mechanicky upravených povrchů vytvářejí komplexní vizuálně rozměrný povrch.

Foto: Novinky

Stěny a dekorační dlaždice z aluminia od Nas Ltd.

Hliníkové povrchy se hodí pro panely a dlaždice do administrativních prostor a fungují i jako dekorativní obložení.

Stěny připomínají Saudkovu fotografickou stěnu

Nejzajímavější dekorační stěny letos mají punc opotřebovanosti a připomínají proslulou fotografickou stěnu fotografa Jana Saudka. Patina a nepřesnost vzorování je letos v kurzu.

Vtipným optickým klamem zaujmou i tapety, které z dálky vyvolávají dojem zmačkaného balicího papíru. Nevšedního dojmu je docíleno zdařilým fotografickým motivem. Fotograf dobře využil stínování původního materiálu.

Foto: Novinky

Dojem struktury pomačkaného papíru je opickým klamem. Tapeta se hodí do všech industriálně zařízených interiérů.

Strukturované stěny jsou ve Velké Británii velkým hitem. K nám dosud nedorazil, určitě je ale podnětným a kreativním nápadem pro dekoraci interiérů.

Lisované vliesové tapety je možné natřít barvou

U nás jsou k dostání lisované nebo strukturované tapety, jejichž vzory vpředu vystupují. U plasticky lisovaných vliesových tapet se lepidlem natírá stěna i zadní strana tapety. Tapety je ale třeba příliš nenamáhat tlakem nábytku, který by mohl vzhled vzoru poničit.

Strukturu stěny imitují tapety Rauhfaserky, které se vyrábějí z recyklovaného papíru, pilin a dřevěných vláken. Na stěnách bez štukové omítky vytvoří žádaný dojem zrnité struktury. Následná barva pak může stěnu libovolně dodekorovat.

Na veletrhu byly letos k vidění i stěny s vlisovanými rostlinami, které se staly hitem už i u nás.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Samolepicí dekorace na zeď si zamilujete

Ten, kdo rád zvelebuje svůj domov a potrpí si i na detaily si jistě velmi oblíbí samolepicí dekorace - hit posledního roku. Samolepy - nalepovací obrázky...

Výběr článků

Načítám