Hlavní obsah

Bytové doplňky, které vás udrží ve formě a nezaberou moc místa

Novinky, Kristýna Křížová

Doplnit interiér o pár cvičebních pomůcek, které nebudou překážet a budou sloužit jako normální nábytkové kusy, může být někdy oříšek. Několik takových ale už existuje a umožní efektivnější cvičení v klidu domova, kde udělají i parádu. Cvičit tak můžete například i díky vzduchovému podsedáku či speciální stoličce.

Článek

Zajímavou cvičební pomůckou pro zdraví, fitness a rehabilitaci je například Fitness-Berry, taburet, který je flexibilní a hodí se pro rozhýbání ztuhlých svalů a je pomocníkem hlavně při cvičení pilates. Základem je koordinace pohybu a rovnováhy.

Cílené procvičení celého těla se zapojením prvků gymnastiky a aerobiku umožňuje posílení svalů v páteřní oblasti, zad a šíje, břicha či pánevního dna. Taburet je vyroben z polyuretanové směsi, která dobře snáší tlak a opakované smršťování.

Mini Jumper slouží jako užitečná stolička

Zajímavou pomůckou, která slouží ke cvičení  dětem, je Mini jumper. Zacvičí si na něm i dospělí a když jej nebudete zrovna používat ke sportu, děti ho využijí jako sedák.

Doplňky do domácnosti by měly být vyrobeny z materiálu s protiskluzovými vlastnostmi a být odolné proti oděru. Pro letní dovolenou u vody či cvičení v bazénu volte speciální verze pomůcky s voděodolným materiálem.

Místo sedáku nafukovací vzduchová podložka

Místo sedáku na židli se vyplatí pořídit si nafukovací vzduchovou podložku. Velmi dobrá pomůcka pro posílení hlubokého stabilizačního systému je vhodná i pro každodenní použití jako podložka pro sezení např. na kancelářské židli.

Základním cvičebním vybavením, které by v domácí tělocvičně nemělo chybět, je gymnastická podložka. Například jóga podložka drží pevně bez ohledu na povrch podlahy a cvičícímu tak dopřává stabilní postoj. Díky gumovému úchytu ji lze snadno a rychle srolovat a můžete ji v interiéru využít třeba jako náplň do textilního obalu, který uzavřete jako sáček na tenisky.

Aerobní stupínek zase využijete jako podnožku k psacímu stolu nebo ke křeslu. Tři úrovně nastavení výšky umožňují přizpůsobit si trénink podle svých aktuálních potřeb.

Stabilní židle a pevná matrace

Řadu cviků zvládnete i tak, že ze posadíte na kraj lavice nebo gauče či postele s pevnou matrací a pohybem přibližujete nohy a hrudník střídavě k sobě a od sebe. Pro cviky na zemi využijete bederní podušku, která slouží pro sport i relaxaci.

Při cvičení na židli v kanceláři spíš než kolečkovou židli oceníte židli stabilní, jednu paži dáte v bok a druhou vzpažte přímo nad hlavu. Pak můžete provádět úklony do stran se vztaženou rukou. Pánev by měla zůstávat na místě, proto je vhodná opravdu stabilní židle třeba i doplněná o protiskluzovou podložku na zemi.

Nafukovací vzduchový podsedák pak umožní příjemné procvičení pánevní oblasti i v kanceláři. Se zajímavým designovým návrhem kanceláře, která slouží i jako posilovna přišla designérka Lucie Koldová. [celá zpráva]

Anketa

Máte interiér uzpůsobený pro domácí cvičení?
Ano, mám na něj vyhrazený prostor a podložku na cvičení.
9 %
Ano, mám různé pomůcky.
39,6 %
Ne, bohužel.
28,3 %
Ne, doma necvičím.
23,1 %
Celkem hlasovalo 346 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám