Hlavní obsah

Australský fanoušek bydlí na MS ve fotbale v obřím míči Jabulani

Novinky, Bohumila Kunertová

Australan Adam Santarossa si během probíhajícího mistrovství světa ve fotbale užívá opravdu netradiční bydlení. Téměř 22 hodin denně tráví v šestimetrovém míči Jabulani, který představuje věrnou kopii kopačáku, s nímž hrají fotbalisté. Tento netradiční příbytek vyrostl na promenádě v Melbourne přímo naproti slavnému Crawn Casinu.

Foto: Profimedia.cz

Replika originálního fotbalového míče pro mistrovství světa váží dvě tuny.

Článek

Adam Santarossa zvítězil v soutěži, kterou pro fotbalové nadšence vyhlásil sportovní magazín Four Four Two spolu s marketingovou agenturou ESP.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní cenou pro vítěze je ono zmiňované bydlení v Jabulani po dobu trvání celého mistrovství. Adam tak bude po celých 31 dní téměř 22 hodin denně koukat na plazmovou televizi, kde uvidí všech 64 zápasů živě. A ještě za to dostane zaplaceno 3000 dolarů. Jeho jediným úkolem je psát denně ze všech zápasů poznatky a připomínky na facebook.

Foto: Profimedia.cz

Obří míč Jabulani je trošku těžší než jeho menší kulatý vzor - váží asi dvě tuny. Je šest metrů vysoký a šest metrů široký a vůči originálu je vyroben v poměru 30:1.

Pro pohodlí výherce nechybí v Jabulani ani gauč, kuchyň, přenosné topení nebo potřebná postel. Malou skvrnkou na kráse tak může být jen fakt, že Adama přes malé okénko mohou pozorovat zvědaví kolemjdoucí.

Během svého pobytu v "míči" se smí Adam vzdálit pouze na toaletu, nebo se může venku na chvíli protáhnout.

Foto: Profimedia.cz

Ceny pro vítěze v celkové hodnotě 10 000 dolarů

Celková finanční suma, která byla vyhrazena pro vítěze, byla stanovena na částku 10 000 dolarů. Suma zahrnuje nejen samotnou odměnu pro vítěze, ale i vybavení, které má výherce k dispozici. Nejdůležitější je asi plazmová televize, laptop - na kterém píše Adam zážitky a poznatky ze zápasů, a pro pobavení ve volném čase nechybí ani PlayStation 3.

Foto: Profimedia.cz

A na co se Adam nejvíc těší, až tohle všechno skončí? "Asi na to, až si lehnu zase do své postele. Možná si taky zavřu úplně všechna okna v domě, takže na mně nebude nikdo moct koukat," dodal s úsměvem pro časopis Four Four Two.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám