Hlavní obsah

Užijte si letní relax v houpací síti

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto je obdobím relaxace a odpočinku. K oblíbeným radovánkám patří bezesporu lenošení v houpací síti nebo v závěsném křesle. Za slunečného počasí obvykle relaxujeme na zahradě, ale nic nebrání tomu pořídit si tuto houpací atrakci i do bytu.

Článek

Houpací sítě splní očekávání každého, kdo si do nich lehne. A nemusejí to být jen děti. Takové nicnedělání je nakažlivé, a proto výrobci už dávno pamatují na všechny věkové i váhové kategorie. Stále více v kurzu jsou totiž rodinné houpací sítě. Je pouze na nás, jakou síť si vybereme. Každopádně je to staletími osvědčený prostředek, jak si na zahradě odpočinout ve stínu stromu.

Brazilská technika ležení

Dodnes se houpací sítě používají jako postel, a proto jsou široké a pohodlné! I v případě, že v nich budeme jen relaxovat, vyplatí se osvojit si brazilskou techniku ležení:

Síť nikdy nezavěšujeme napnutou!

Závěsná oka sítě upevníme asi ve výšce hlavy ve vzdálenosti 3 až 4 metry od sebe, záleží na typu sítě. Jedině tak bude síť viset v hlubokém oblouku a umožní nám ležet diagonálně (z rohu do rohu) s rovnými zády! Nikoli na délku! Odhalíme tak tajemství, jak ležet v síti pohodlně po mnoho hodin.

Jelikož se u těchto sítí nepoužívají žádné rozpěrné tyče, leží se v nich bezpečně, beze strachu z převrácení!

Pro ty, kdo chtějí klasiku - sítě s tyčemi - jsou k dispozici i tyto stabilní sítě.

Závěsné sítě pro každého

Sítě XXL obřích rozměrů s nosností 200-280 kg jsou určené pro celou rodinu. K dostání je několik typů včetně sítí s tyčemi v pestrobarevném a přírodním provedení (100% bavlna).

Sítě XL pro dva dospělé se také vyrábějí ze 100% bavlny v pestrobarevném provedení s nosností 160-200 kg.

Sítě pro jednu osobu jsou k dostání i v provedení s tyčemi, v přírodních barvách a pestrobarevné s nosností 90-150 kg. Turistické sítě s hmotností od 0,3 kg (100% nylon) a nosností 100 kg lze kombinovat s moskytiérami a stanovým přístřeškem.

Sítě jsou z odolných materiálů vůči působení UV záření a povětrnostním podmínkám.

Kousky pro větší děti ze 100% bavlny s nosností do 80 kg můžeme zavěsit volně nebo umístit do stojanu.

Kombinace sítě a kolébky z přírodních materiálů je určena dětem do jednoho roku.

Koupit ji můžeme se stojany i bez nich.

Pohodlná závěsná křesla

Také závěsná křesla nabízejí dostatek pohodlí a prostoru pro vysněnou relaxaci, ať už na zahradě či v bytě. Křesla s menšími rozměry oproti sítím se mohou stát alternativou tam, kde nemáme pro síť dost místa. Z důvodu polohy, která má blíž k sezení než k ležení, jsou křesla také vhodnější pro osoby s menší pohyblivostí. Nosnost křesel se pohybuje mezi 120-160 kg.

Jednodušší křesla, jejichž tvar vymezuje pouze horní rozpěrná tyč, se dokáží přizpůsobit tělesným proporcím i poloze sedícího. Jsou k dostání v několika provedeních ze 100% bavlny nebo z materiálů odolných působení UV záření a povětrnostním podmínkám. Tato křesla se dají doplnit podnožkou.

Luxusnější křesla s několika rozpěrnými tyčemi, podhlavníkem a podnožkou překvapí pohodlím, stabilitou a odolností. Dětská křesla kopírují křesla pro dospělé a lépe tak odpovídají požadavkům a vzrůstu dětí.

Příslušenství a doplňky

Ke všem typům sítí a křesel si lze pořídit různé prvky pro zavěšení od lan přes háky až po pružiny. Uplatňují se i speciální stojany pro zavěšení sítí a křesel, které mají promyšlenou konstrukci. Stojany můžeme používat v exteriéru i interiéru. Kvůli snadnému uskladnění jdou všechny typy stojanů rozložit.

Odpočinek v houpací síti nebo křesle povýšíme s některým z následujících doplňků: polštářkem v barvě sítě či křesla, dekou, piknikovou dekou a také moskytiérou.

Tajemství houpacích sítí
Bavlněné houpací sítě jsou vyrobené z materiálů odolných vlivům počasí.
Vybírat můžeme z široké nabídky houpacích sítí a závěsných houpacích křesel na sezení i ležení, pro jednu a více osob i pro mimina.
Houpací sítě se hodí na zahradu i do interiéru, lze v nich i spát.
Odpočinek v síti přináší rychlé uvolnění a relaxaci od každodenního stresu.
S výběrem správného modelu poradí odborníci.

Reklama

Související témata:

Související články

Voňavé pivoňky mohou i léčit

Pivoňky patří k významným zahradním trvalkám a okrasným keřům, jsou to oblíbené květinové královny jara. Jejich pěstování ale zcela snadné není.

S čím zalovit v bazénu?

Letos na sebe nechala koupací sezona chvilku čekat. Ale už je tady a s ní samozřejmě i starost o vodu v bazénu. O to, aby byla vždy křišťálově čistá. Říká se,...

Náhradníci za trávník

V mnoha případech zahradní tvorby nastává situace, ve které by bylo použití trávníku sice hezké, ale svým způsobem nevýhodné až komplikované.

Výběr článků

Načítám