Hlavní obsah

V kurzu jsou lehké dětské sedačky, které umožňují dětem snadnou manipulaci

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedáky, s kterými mají děti manipulovat, by neměly být příliš těžké. Ideální jsou ty, které dětem umožní přesun nábytku bez větší námahy a zároveň nabídnou hned několik možností využití. Ideální jsou tak pěnové sedáky, pytle, vaky nebo stoličky z plastu. Hodí se na krátkodobé sezení i na odpočinek při hrách.

Článek

Zajímavostí je sedák BabySmart, který získal ocenění Grand Prix veletrhu For Kids 2010. Dítě nejen sedí výše, ale pobude v něm mnohem déle - nevrtí se. Lépe v něm jí, kreslí či píše. Jde o cenu odborné poroty, která sedáky označila za nejlepší vystavovaný výrobek pro děti.

Základními kritérii při posuzování jednotlivých exponátů byl netradiční nápad, design, mimořádná kvalita za přijatelnou cenu, zdravotní nezávadnost, technické řešení a vlastnosti splňující přísné normy sledované u výrobků určených právě dětem.

Dítě si sedák položí na zem, pohodlně se usadí a hraje si, staví kostky, čte si. Díky jeho lehké váze  - 900 gramů s ním dítě může lehce manipulovat podle svých potřeb.

Sedák je vyroben z tzv. Cooshe materiálu. Vyvinula jej designérka Diane Zissuová, jde o pěnovou hmotu s hladkým povrchem, který děti nestudí. Díky tomuto materiálu je sedák pružný, polštářově měkký a zároveň pevný.

Zajímavou sedačkou je i křeslo a houpací kůň v jednom, stačí jej otočit.

Pokud má být v dětském pokoji jen jedna židle, zapomeňte na sedačky, výška a sklon sedačky i opěradla musí být lehce nastavitelné. Stabilitu by měla zajišťovat robustní podnož, při sedu se dítě musí dotýkat celou plochou chodidla podložky. Dolní část zádové opěry by měla podepírat horní okraj pánve.

Lehce přenosná stolička ve tvaru kyblíku

Pro přenášení stoličky z místa na místo se skvěle hodí stolička ve tvaru kyblíku, kterou dítě jednoduše vezme za ucho a odnese kamkoli potřebuje.

Děti ocení i vtipnou stoličku v podobě psa, která v noci svítí. Je lehce přenosná a pobaví malé i velké. Hodí se do moderně zařízených dětských pokojů.

Další variantou lehce přemístitelného nábytku jsou křesla z pěny, vyplatí se ale investovat do pratelných potahů, které se posunem po podlaze lehce zašpiní.

Lehkou manipulaci umožňují rozličné sedačky z platu, jejichž velkou výhodou je snadná omyvatelnost a stohovatelnost. Většinu z nich je možné využít i v exteriéru.

Při výběru dětské židle je dobré pečlivě zvážit, k jakému účelu bude sloužit. Sedák židle by neměl být příliš měkký, měl by být anatomicky tvarovaný a zaoblený. Pokud budete volit kolečkovou židli, je třeba, aby měla pevný a stabilní podvozek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám