Hlavní obsah

Originální dávkovače mýdla patří do moderní koupelny i kuchyně

Novinky, Kristýna Křížová

Sladit doplňky v koupelně tak, aby nerušily celkový dojem, dá někdy práci. Přinášíme vám tipy na zajímavé dávkovače mýdla. Ty jsou velmi praktickými pomocníky a najdou uplatnění v každé domácnosti, a to nejen v koupelně ale i v kuchyni. V kurzu je bílá keramika, nerez a prvky dřeva.

Článek

Zajímavostí je bezdotykový elektronický dávkovač mýdla. Richard Millard ze společnosti Kimberly-Clark Professional říká „Nová sada elektronických zásobníků znamená opravdu velký skok vpřed v oblasti systémů pro hygienu rukou.”

Klasikou v domácnostech ale zůstávají mobilní dávkovače mýdla, případně dávkovače závěsné nebo zapuštěné.

Barevné plastové dávkovače rozjasní nudnou koupelnu

Mladí lidé, kteří mají rádi pop-art a barvy, mohou při výběru sáhnout k plastovým dávkovačům, které hrají neonovými barvami. Nudný interiér koupelny zaručeně rozsvítí a dodají mu šťávu.

Dávkovač nemusíte využít jen v koupelně na tekuté mýdlo, ale i v kuchyni, kde jej můžete nechat stát na kuchyňské lince naplněný čistícím prostředkem na nádobí. Dávkovač vypadá vkusněji než klasická plastová lahev.

Nádobu je možné také zapustit přímo do desky kuchyňské linky nebo skříňky pod umyvadlem. Nad úroveň desky by měla vyčnívat pouze pohyblivá část s pípou.

Nástěnný dávkovač ušetří místo v koupelně i v kuchyni

Dávkovač je možné přišroubovat ke zdi v blízkosti dřezu či umyvadla a uspořit tak prostor v malé koupelně či kuchyni. Uměřenějším koupelnám v minimalistickém stylu budou slušet hranaté dávkovače z nerez oceli.

Elegantním řešením jsou dávkovače z bílé keramiky 

Sázkou na jistotu jsou dávkovače z bílé keramiky. Ladí k většině klasických umyvadel a do interiéru koupelny lehce zapadnou. Ideální volbou je výběr celé koupelnové sady, která dodá koupelně ucelenější ráz.

Milovníci orientálních vzorů mohou sáhnout po dávkovačích s motivy písma jiných kultur. Ty budou dobře vypadat v koupelnách zařízených v přírodním stylu.

Futuristicky zařízené koupelny si žádají atypické oblé tvary. Zajímavým tipem je dávkovač, který má pumpičku zabudovanou ve spodní části. Praktické jsou i nádobky z nerezu, kterým vlhké prostředí neuškodí.

Detaily hrají při zařizování jakéhokoli interiéru svou roli, a tak se určitě vyplatí nechat si na nich záležet a sladit je s celkovým zařízením koupelny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám