Hlavní obsah

Nejdepresivnější bydlení ve vyřazené cisterně

Novinky, Barbora Vaníčková

Trpíte poruchami osobnosti, depresemi nebo alespoň drobnými psychózami? Potom vás dozajista nadchne bydlení v nejdepresivnějším pokoji, jaký si dokážete představit. Je vytvořen z vyřazeného přepravního kontejneru na kapalinu.

Článek

Ano, zatímco domky montované z přepravních kontejnerů ve tvaru kvádru jsou již celkem běžnou a známou věcí, obydlení cisteren je žhavou novinkou z dílny designového studia Aristide Antonas.

Projekt vychází z oblíbeného hesla poslední doby: „V obytné místo se dá přeměnit cokoli.“ V byty proměňují designéři vyřazené cisterny hned dvojím způsobem. Buď nádrž odstaví, přidají otvory na okna a dveře a ke vstupu žebřík místo schodů, nebo ji promění v pokoje přímo na korbě nákladního auta.

Takové „domky“ potom fungují zároveň jako pojízdný karavan. Vybavení je skutečně jen základní - postel, vana, oddělená toaleta, umyvadlo a žebřík vedoucí na „střechu“, kterou můžete využívat jako jakousi terasu. V luxusnějším provedení s náklaďákem můžete využít i kabinu pro řidiče - nejspíš jako obývák.

Těžký urbanismus v interiéru vám vynahradí příroda, do níž můžete svůj karavan umístit. Veškerý volný čas pak nejspíš budete raději trávit venku, než ve svém útulném domově. Objekt je navržen spíš jako místo pro rekreaci, než pro trvalý život. Volit můžete hned z několika vůní. Vyberete si chalupu s vůní mléka nebo benzínu?

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám