Hlavní obsah

Speciální přikrývky pro lenochy a zimomřivce

Novinky, Kristýna Křížová

Lenost někdy opravdu nezná hranic, a tak byla navržena přikrývka pro, ty, kteří si rádi počtou i v posteli, ale chtějí být přitom pořád zcela pod peřinou. Přikrývka The Happiness in Bed v sobě má "zabudované" dva rukávy, do kterých se její majitel může navléci a může si tak číst a být v teple až po bradu. Další modely jsou zase navrženy pro vášnivé diváky televizních obrazovek.

Foto: Profimedia.cz

Přikrývka s rukávy je určena pro vášnivé čtenáře, kteří chtějí zůstat za zimních večerů v teple.

Článek

Netradiční přikrývka belgického firmy Happiness dostala příznačný název "Štěstí v posteli".

Ukazováček je odhalený pro otáčení stránek

Deka je navržená tak, aby zakryla kompletně celé tělo s výjimkou ukazováčku, kterým uživatel listuje stránkami v knize. Přikrývku navrhla španělská módní designérka Andrea Ayala Closa, kterou napadlo přišít k dece rukavice.

Foto: Profimedia.cz

Rukávy jsou snímatelné a umožňují pohodlné obracení stránbek knihy.

Účelem tohoto návrhu je podle ní "uchovat ruce v teple, zatímco si v posteli čtete". Deka se hodí do opravdu studených zimních měsíců, kdy chcete ušetřit za energie a moc netopíte.

Naopak přikrývka nejspíš nebude moc vhodná pro romantiku ve dvou a kvůli fleecovým rukávům bude zřejmě také náročnější na údržbu než běžná deka.

Rukávové deky se hodí pro sledování televize

Milovníkům televizích obrazovek jsou zase určené takzvané "Sleeve" neboli rukávové deky. V nich máte volné ruce pro držení ovladače nebo pojídání občerstvení.

Tento typ dek se vyrábí převážně z fleecu, lehkého a teplého syntetického materiálu. Při praní se tak vyhněte aviváži. Pokud vám navíc vadí žmolky, raději zvolte přírodní materiál.

Televizní pytel a přikrývka na jednolůžko v jednom

Pro lenošení u televize se velmi, už podle názvu, hodí televizní pytle. Ty jsou navíc velmi variabilní - díky zipům a sponám je lze například rozložit na přikrývku pro jednolůžko. Zapnutý televizní pytel oceníte v zimě, lehkou přikrývku zase v letním období.

Deky s rukávy pořídíte cca za cenu od 200 do 3 000 Kč. Vyplatí se vsadit na kvalitnější přírodní materiál a zohlednit výšku postavy. Nejdráže vyjde televizní pytel z ovčího rouna. Jeho jedinečnou vlastností je ale schopnost absorbovat vlhkost produkovanou povrchem lidského těla a odvádět ji do okolního prostředí. Nejlevněji pořídíte televizní deku z fleecu.

Speciální pokrývku oceníte nejen při čtení či sledování televize, ale i při nachlazení či chladnějších letních večerech strávených na verandě u sklenky vína.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám