Hlavní obsah

Jak se staví dům snů bez architektů

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mít atraktivní pozemek pro stavbu vysněného domu a ještě k tomu vlastní, to je přímo výhra v loterii! A když je odtud k brněnské přehradě co by kamenem dohodil a do jihomoravské metropole pár kilometrů - to už je hotové terno. Naši hostitelé Jindřich a Daniela toto všechno měli. Navíc trochu štěstí, hodně odvahy a notnou dávku chuti do stavění.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Svěží starorůžová omítka se doplňuje se stejně barevnými vřesy a javory i vínovou střechou.

Článek

Ještě před čtyřmi lety bydleli s dospívající dcerou a synem ve velkém bytě v Brně, kde jim skoro nic nechybělo. I když vidina rodinného domu byla lákavá. K místu našeho hostitele přitahovaly vzpomínky na dětství. Vlastní pozemek s chatou, kam jezdíval jako kluk na prázdniny za prarodiči, se pro stavbu domu přímo nabízel. Je dost rozlehlý - 2500 m2 s členitým terénem, vlastním hřištěm, bazénem, ovocnými a okrasnými stromy a spoustou zákoutí. Zbývalo jediné: vybrat si stavební firmu, zajistit hypotéku a pustit se do stavby.

Reklama

Související články

Speciální úpravy bytu pro bydlení bez bariér

V životě mohou nastat nejrůznější situace, bohužel třeba i to, že se někdo z naší rodiny ocitne na vozíku. Nebo prostě jen zestárneme a budeme potřebovat berle...

Výběr článků

Načítám