Hlavní obsah

Designová křesla z plyšových hraček pobaví malé i velké

Novinky, Kristýna Křížová

Bratři Fernando a Humberto Campanovi vytvořili působivá křesla z plyšových hraček. Křeslo z krokodýlů, psů nebo medvídků si oblíbili už mnozí. Prohlédněte si tyto zábavné sedačky, které navrhli podle svých dětských představ a pod vlivem vizuální inspirace z dětských hracích automatů na plyšáky.

Článek

Designérské hravosti se meze nekladou, důkazem toho jsou i křesla od Campanových, která vznikla v Brazílii. Designéři je navrhli pro ty, kteří se plyšáků z dětství nedovedou vzdát.

Základní židle má tvar kornoutu

Základem designu tohoto sedacího nábytku je ikonická "Cone chair", kterou Humberto a Fernando navrhli pro firmu Edra. Židle má všeobjímající kornoutové sedadlo z polykarbonátu a kovovou konstrukci.

Dospělé představy o užitečnosti a paradox, že i mnozí dospělí mají stále ke svým plyšovým zvířátkům z dětství citový vztah, vedly designéry k vytvoření těchto netradičních křesel.

Vkusnost židlí je třeba brát s nadsázkou

To, jak bude židle vkusná, závisí na zvolených hračkách. Nejpovedenější a nejuměřenější je židle z krokodýlů a panenek v mexickém stylu. Židle z Mickey Mause je třeba brát s velkou nadsázkou.

První židle vznikla už v roce 2002, v dalších letech návrháři experimentovali s dalšími plyšovými hračkami. Oblibu si ale jejich kousky získaly až dnes. Nalezneme je v mnoha moderních interiérech. Vznikla i křesla s medvědy, psy nebo Disney série s Mickeym, Minnie a Plutem.

Plyšové hračky jako materiál designéry zaujaly při pohledu na hrací automaty, ve kterých se děti snaží vyhrát svého vysněného plyšáka. Jejich návrh je zajímavým tipem na to, jak si zachovat hračky z dětství a využít je jako součást sedacího nábytku.

Anketa

Jak se díváte na plyšové hračky jako na materiál?
Přijde mi hraček škoda.
12,3 %
Využít je pro sedací nábytek mi přijde užitečné.
12,3 %
Zajímavé, ale nepraktické.
32,3 %
Židle se mi nelíbí.
39,9 %
Většina dnešních plyšových hraček je nevkusná.
3,2 %
Celkem hlasovalo 771 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám