Hlavní obsah

Veletrh Pragointerier představuje trendy v bydlení i designu

Novinky, Kristýna Křížová

Výstaviště v Praze Holešovicích bude až do neděle sloužit jako místo setkávání reprezentací tuzemských a slovenských firem specializujících se na zařizování interiérů. Hostí totiž veletrh Pragointerier New Design. U stánků vám rádi pomohou s výběrem a poradí se zařízením interiérů. Pro praktické rady se můžete v sobotu obrátit přímo na architekty.

Článek

Více než 290 firem představuje novinky z oblasti sedacího nábytku, postelí, koberců, podlahovin, osvětlení, bytového textilu a doplňků. Na stáncích jsou k dispozici reprezentanti firem, kteří vám rádi a ochotně zodpoví dotazy a poradí se zařizováním.

V sobotu 13. 2. můžete využít zdarma Poradnu bytových designérů v době od 13 do 15 hod. v pravém křídle Průmyslového paláce.

U expozice Cechu malířů a lakýrníků v hlavní hale je zdarma poskytováno poradenství ve výběru barevnosti v interiérech.

Luxusní i perské koberce mají na výstavě široké zastoupení

Velké zastoupení mají letos na veletrhu koberce a jiné podlahové krytiny. Najdeme zde velkou nabídku módních koberců s vysokým vlasem. Novinkou na veletrhu jsou koberce módního návrháře Pierre Cardina.

Širokou paletou jsou prezentovány i perské koberce, které jsou klasickým interiérovým kouskem a hodí se do uměřenějších interiérů.

Klasický masivní nábytek je sázkou na jistotu

Veletrh představuje širokou paletu kvalitního českého nábytku z masivního světlého dřeva, které opět přichází do módy. Zahradnímu nábytku dominuje tmavší odolné teakové dřevo.

Působivou kolekcí z přírodních materiálů je na veletrhu zastoupen dánský design. Klasické ladné linie v kombinaci s ratanem, kamenem a dřevem působí v moderním interiéru svěže a vkusně.

V podlahovinách je letos v kurzu třešeň a stále oblíbenější odolná dřevina merbau, na veletrhu ji má v nabídce více firem.

Na veletrhu najdete inspiraci i pro dětské pokojíky, za pozornost stojí třeba nabídka pestrobarevných houpacích sítí v levém křídle paláce.

Umělecká sekce potěší kapsu, oko už méně

Nedílnou součástí veletrhu je umělecká sekce Art.Eu, kde výtvarníci, malíři, sochaři nebo výrobci keramiky nabízí svá díla a výrobky. Je třeba říct, že jde o díla průměrné a podprůměrné kvality a dekorační povahy. Ceny ale nejsou vysoké.

Komplex veletrhů je doplněn o hrnčířské trhy, na kterých svá dílka každoročně prezentují desítky keramiků.

Designové trendy představuje Salon novinek

Salon novinek a designu představuje nové trendy, nechybí ani soutěž o nejestetičtější svítidlo Top Light, k vidění jsou i novinky z oboru kancelářských židlí, ty je možné vidět v soutěži Kancelářská židle roku 2010. O výsledcích soutěží vám přineseme bližší informace.

Otevírací hodiny veletrhu jsou od 10 - 18 hodin, v neděli 14.2. 10 - 17 hod. Vstupné pro dospělé vyjde na 100 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám