Hlavní obsah

Proměňte svůj domov v divokou džungli

Novinky, Barbora Vaníčková

Sedíte většinu dne u počítače a když dorazíte domů, nenapadne vás nic lepšího než zapnout monitor nebo televizi? Není divu, pokud nemáte doma příjemnější místo k odpočinku než tradiční sedačku v obýváku. Zařiďte si místo k odpočinku v podobě divoké džungle plné zeleně.

Foto: Profimedia.cz

Povečeřte v klidu své soukromé džungle

Článek

Nejvhodnějším prostorem pro zelený prales v bytě nebo domě je zimní zahrada, tu si ale nemůže dovolit každý, a tak někdy stačí ozelenit například kout v obýváku. Celý koncept by měl ale dohromady ladit, proto volte i vhodný nábytek a doplňky. Do zeleného království se přímo nabízí nábytek z ratanu a exotických tráv a proutí.

Velmi pohodlné jsou ratanové lenošky a křesílka, pokud ale bojujete s místem, potěší vás jistě i drobná kulatá sedátka nebo jednoduše složitelná houpací síť. Vybírat můžete z klasických hamak nebo závěsných houpacích křesel nebo sítí pro dva i celou rodinu. Geniální je i houpací závěsná kolébka, tak můžete své dítě uspávat ve velmi příjemném prostředí.

Relaxujte v zeleni

Pokud máte k dispozici rozsáhlejší prostor, pořiďte si celou sedací soupravu, zelená zahrada se tak stane příjemným místem pro odpolední kávu nebo posezení nad vodní dýmkou.

V klidu zeleně můžete číst, poslouchat oblíbenou hudbu nebo si hrát s dětmi.

Zelené rostliny

Zelené rostliny koupíte už natolik vzrostlé, že nemusíte čekat, až váš prales dosáhne pořádných rozměrů. Zapomenout byste neměli na nejrůznější druhy palem a ficusů, exotická a velmi pěkná je i kokosová palma.

Krásně vypadá objemná Chrysalidocarpus Lutescens i Beaucarnea Recurvata na vysokém stonku. Fantazii se ale meze nekladou, pokud milujete kvetoucí rostliny, zavěste do stojanů například červené trychtýře anturií, bílé kaly nebo neustále moderní orchideje.

Abyste docílili plnějšího vzhledu, doplňte kout nebo prostor určený pro džungli originální tapetou s bohatou zelení. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám