Hlavní obsah

Elegantní sexy křesla a židle do dámského pokoje

Novinky, Kristýna Křížová

Sedací nábytek může mít rozmanité podoby, kreativitě designérů se meze opravdu nekladou. Působivým současným trendem jsou židle, které fandí organickým rozvlněným tvarům a inspirují se křivkami ženského těla. Prohlédněte si židle, které dávají vale strohé geometrii.

Článek

Elegantní křeslo nebo židle dovede interiér zútulnit a dodá mu na zajímavosti. Vlnivé linie křesel, které jsou inspirovány tvary přírody se tak perfektně hodí do všech pokojů romanticky založených žen.

Vlnivé linie oceníte i v kanceláři. Elegantní otočné židle s polstrováním se hodí pro dlouhé porady, kdy potřebujete mít pohodlí. Oceníte je i v domácích kancelářích. Pokud budete židli využívat i při relaxaci a čtení, vybírejte tu s dynamickým sezením, na níž se lze pohybovat do všech stran, houpat se a střídat různé polohy. Díky tomu budou naše svaly neustále v činnosti a nebudeme mít pak ztuhlou šíji.

Pro domácí pohodu u televize volte hebké materiály, díky nimž si doma užijete intenzivnější relaxaci a uvolnění. Prostorné křeslo s měkkým sedákem je také sázkou na jistotu.

Pro neformální setkání u konferenčního stolku se hodí střízlivější křesla v jednotné barvě. Vsadit můžete třeba na retro design a na okrovou barvu a na impregnovanou kůži či tvíd. 

Častým problémem je u křesel údržba, pokud možno tak volte ta se snímatelnými potahy, dobře se bude čistit i kůže. Nejméně času vás bude stát údržba plastových židlí.

Když plastovou židli tak ve stylu pop-artu

Plastové židle seženeme v mnoha barevných provedeních, jejich velkou výhodou je lehkost. Problémem bývá plastový vzhled, který z nich často dělá kýčovité interiérové kousky. Berte proto na vědomí, že plast je typický pro pop-art a v podobném ladění je tak vhodné volit celý vzhled interiéru. O interiéru ve stylu pop-art se více dočte zde.

Zábavnou popovou židli s liniemi lidského těla s názvem Him (Ona a On) navrhl Fabio Novebre. Základem je židle Panton, navržená Vernerem Pantonem, která je v zadní a spodní části výrazně odlišně tvarována podle svalnatého mužského či oblými křivkami dle ženského těla.

Z předního pohledu byste jen těžko poznali, že jde o unikátně tvarovanou židli. Zezadu však vyniknou záda, hýždě a podepření o špičky opřených chodidel.

V pop-artovém duchu můžete volit i polstrovaná křesla. Měla by mít výraznou sytě červenou barvu a tvary srdce či polibku.

Ladnější provedení sedacího nábytku interiéru rozhodně neuškodí, ubere mu na formálnosti a přidá na eleganci. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám