Hlavní obsah

Neonové kuchyně, stoly a doplňky osvěží interiér a dodají mu šmrnc

Novinky, Kristýna Křížová

Syté svítivé barvy, které jsou spojeny s moderním designem stejně neodmyslitelně jako bakelit, se těší oblibě i letos. Návrháři hýří návrhy, které zapadají do bytů nejmladší generace, která hledá něco opravdu výrazného do jinak nepříliš zařízeného bytu. Solitérní kousky přitáhnou pozornost a odvedou ji od drobných nedokonalostí.

Článek

Agresivní barvy bavily návrháře 80. let, kterými se inspiruje i slavný designér Karim Rashid. Ten na neonové barvy nedá dopustit. [celá zpráva]

Zářivé barvy jsou letos u designérů v kurzu

Oblíbené jsou tyto barvy i letos. Najdeme je třeba v kolekci společnosti Fluo, která je nominována na cenu Designér roku za pestrobarevná křesla. Na Výrobce roku je zase nominována společnost Aurela Morava za kolekci komod se zářivými šuplíky.

S konceptem použití zářivých barev jako dominanty nábytku přichází i Lucie Koldová, která je také nominována na Designéra roku. Na ocenění aspiruje se svým stolem Treasury Table a s knihovničkou Cheeky Boxes.

Jednoduchou kuchyň, kterou oživil výraznými plochami v barvách zvýrazňovačů, navrhl designér Roman Vrtiška. Návrh a řešení kuchyní ve velikostech S, M a XL vychází z potřeb majitelů bytů střední velikosti a umožňuje jim maximální volnost při výběru kombinací materiálů a barev.

Tato řada je určena pro milovníky živých barev a pro ty, kdo ocení širokou možnost kombinací. Obsáhlá série s mnoha variantami a velikostmi modulů umožňuje operativně reagovat na vzhledově různý prostor. V základní paletě nechybí sytě limetková a fuchsiová barva, které rozzáří každý interiér.

Samolepy pro rychlou změnu

S podobným konceptem, který umožňuje polep širokou škálou samolepů přišel letos i Ondřej Karšulín, který také navrhl velmi jednoduchou kuchyň do menších bytů, jejíž vzhled je možné během půl hodiny zcela změnit.[celá zpráva]

Vrtiška navrhl v podobném vyznění i dominantní úložné prostory. Limetkově zelená vestavěná šatní skříň má podle něj dominovat spíše mužskému obývacímu pokoji.

Fuchsiová se podle Vrtišky hodí spíše do pokojů, kde přebývají hlavně ženy. Pokoji dominují světlejší barvy a oblé motivy.

Výrazné barvy se hodí do uměřených interiérů zařízených minimalisticky nebo ve stylu pop-artu, pro které jsou umělohmotné barvy typické.

Výrazné zářivé syté barvy spolu s bílou výmalbou přinesou do bytu svěží světlý nádech a oživí a omladí interiér.

Anketa

Líbí se vám barvy zvýrazňovačů v interiéru?
Ano, když není zařízený.
25 %
Ano, baví mě.
25 %
Ne, hodí se jen pro mladší generaci.
25 %
Ne, nehodí se nikam.
25 %
Celkem hlasovalo 11680 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám