Hlavní obsah

Šikovní pomocníci pro vánoční relaxaci v klidu domova

Novinky, Kristýna Křížová

Předvánoční doba je sice ve znamení shonu, pravé Vánoce by ale měly být hlavně o relaxaci v klidu domova. Umět správně odpočívat není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Pokud máte s odreagováním se od povinností problémy, máme pro vás tipy na pomocníky, kteří vám s uvolněním pomohou. Navrhneme také, jak si upravit domov, aby se vám lépe relaxovalo.

Článek

Každá část těla si žádá trochu jiný druh relaxačních pomůcek. Chodidla skvěle promasíruje podložka, horké kameny prohřejí záda, speciální polštáře uvolní šíjové svaly a o zbytek se postará masážní přístroj.

Relaxace s horkými kameny pro dlouhé zimní večery

Relaxační souprava s horkými kameny je zase ideální pro uvolnění ztuhlých svalů působením tepla. Podle staré masážní metody jsou přírodní čedičové kameny zahřáty zhruba na 60°C a potom pokládány na tělo.

Následně jsou kameny ve spojení s olejem používány při masáži. Tlak a teplo pak uvolňují svaly.

Nezapomeňte si domácnost na relaxaci připravit. Lůžko opatřete chráničem matrace, který zabrání prosáknutí vonných olejů. Místo povlečení volte froté ručníky.

Relaxační podložka imituje oblázkovou pláž

Příjemnou masáží je procházka po podložce, která imituje oblázkovou pláž. Reflexní terapie chodidel vychází z ideje, že pro každý orgán v těle se na chodidlech nachází příslušná reflexní zóna. Tradiční čínská medicína tuto relaxaci zná už už od čtvrtého století před naším letopočtem. Pravidelné masírování bodů má rozproudit energii a napomoci uvolnění.

Novinkou jsou podložky napodobující oblázkovou pláž, jejíž různě vysoké oblázky se mohou pohybovat na všechny strany. Podložku využijete v koupelně nebo na ní můžete dělat dobře svým nohám během pečení vánočního cukroví.

Všichni stále chodíme v botách, kde je chodidlo velmi málo stimulováno. Nejpřirozenější způsob stimulace je však na boso, tj. vestoje při chůzi. Pro tuto stimulaci se též používají kameny.
Prof. Karel Lewitt, neurolog

Zajímavou novinkou, kterou využijete při relaxaci ve vaně, jsou speciální polštářky určené do mokrého prostředí. Pro lepší spánek se ale hodí zase jiný typ polštářů, třeba z pohanky nebo z pecek třešní.

Sáček z čisté bavlny, který je naplněn peckami z třešní, může být používán za tepla i za studena. Povlak lze svléknout a vyprat. Stejně tak vás povzbudí i pohanková náplň polštáře, díky které získáte během spánku větší stabilitu. Pohanka zároveň zmírňuje nespavost a pomáhá při migrénách.

Tu správnou atmosféru navodí svíčky a aromalampy

Rozmístěte doma vonné svíčky a oleje, díky kterým si užijete vánoční atmosféru naplno. Aromalampa je ideální kombinací svíčky i vonné esence a pro vánoční večery je tak ideálním společníkem. Zimní atmosféru navodíte s pomocí svíček s krajkovým motivem.

Zkuste si Vánoce zpříjemnit častými relaxacemi. Světlo svíček a na dotek příjemné materiály pak podtrhnou uvolňující atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám