Hlavní obsah

Exotické pokojové rostliny osobitě dotvářejí vzhled interiéru

Právo, Gisela Růžičková

Jestli se chceme obklopit pokojovými květinami a udělat si radost do konce roku, máme nejvyšší čas. Exotické pokojovky upoutají naši pozornost, jsou atraktivní i stylové. Navíc je dostaneme v každém květinářství.

Článek

Takové rostliny zkrášlí interiér! Velká nebo drobná, světlá nebo tmavá či bohatě kvetoucí – každá rostlina je jedinečná a osobitým způsobem dotváří interiér. A barevně kvetoucí rostlina rozjasní i ten nejšedivější kout.

Navíc se s nimi cítíme lépe! Vždyť rostliny v interiéru čistí vzduch a zachytávají prach i nečistoty. Zvyšují také vzdušnou vlhkost, doslova zlepšují prostředí kolem nás. V kancelářích dochází po jejich rozmístění k poklesu bolestí hlavy, kašle a pocitu sucha v krku.

Také uklidňují a mají pozitivní vliv na lidskou psychiku. O jejich všestranné prospěšnosti věděli už naši předkové – lásku k rostlinám tedy máme dávno zakódovanou v genech. Abychom se z rostlin radovali co nejdéle a využili jejich pozitivního působení, dodržujme základní pravidla péče: pokojová rostlina má ráda dobře osvětlené stanoviště chráněné před přímým sluncem a průvanem. Nepatří nad radiátor ani na místo, kde hrozí výrazné výkyvy teplot. Zaléváme ji měkkou vodou, nejlépe dešťovou nebo převařenou vodovodní, o pokojové teplotě.

Jakými květinami se obklopíme? Pro říjnové dny se hodila begónie s nekonečným množstvím vzorů, v listopadu vsaďme na magickou krásku – miltonii. A v prosinci nás nadchne nejspíš schlumbergera, vyznačující se sílou květu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám