Hlavní obsah

Stylový nábytek v duchu starých časů potěší milovníky retra i starožitností

Novinky, Kristýna Křížová

Současný design interiérů připadá mnohým velmi chladný a nelidský, a tak ti, kdo nejsou příznivci strohého minimalismu či funkcionalismu hledají inspiraci pro zařizování interiérů spíše v minulosti. Právě pro ně dnes máme inspiraci v podobě nových nábytkových a interiérových kolekcí, které neurazí současnou ani starší generaci.

Článek

Ne každý má k nakupování interiérových kousků v bazaru kladný vztah, a tak není od věci se podívat na nový nábytek se starším designem, který má tvary prověřené léty. 

Lidové motivy jsou letos opět v kurzu

Romantizující dekorační předměty zútulní každý pokoj a v kuchyni dodají domovu na útulnosti. Nezapomínejte také na vhodně zvolené dekorace. Ubrousky ozvláštní každý jídelní stůl a přijdou vás doslova na pár korun. Vsaďte na květinové vzory a na kombinaci modré a bílé barvy.

Lidové motivy jsou letos ostatně opět v kurzu. Nejpopulárnější byly v době národního obrození, právě v té době vznikla celá řada ikonických vzorů a motivů, které se dnes opět dostávají do módy.

Dobře vypadá i povlečení s lidovými motivy. To si můžete dovolit i v moderněji zařízeném bytě, kde bude působit jako stylové retro. Lidové výšivky a krajky byly v době národního obrození k vidění na veškerém textilu a dnes jsou opět trendy.

Nábytkové repliky s efektem distress jsou od originálů k nepoznání

Působivého dojmu dosáhnete kombinací starých a nových nábytkových kusů. Repliky malovaných skříní z masivního dřeva vás vyjdou levněji než originální kusy a navíc si je můžete nechat vyřezat a ručně namalovat podle předloh, návrhů a podkladů v různých barvách a odstínech. Efektním tipem na skvělý vzhled takového nábytku je tzv. zestařený povrch - distress, který se v současné době těší značné oblibě u nás i v zahraničí.

Za pozornost ale stojí i sériové nábytkové kousky. I ty mohou v interiéru vypadat dobře. Stačí je jen doladit vhodnými dekoracemi. Volte vždy kontrastní kousky, které dodají nábytku punc lidovosti.

Anketa

Dáváte přednost útulnému retro stylu nebo chladnému minimalismu?
Záleží na místě. Na chalupu se hodí starožitné kousky, bytu sluší minimal.
16,8 %
Minimalismu.
3,8 %
Útulnému retru v duchu starých časů.
79,4 %
Celkem hlasovalo 797 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám