Hlavní obsah

Venkovní zastínění oken zachytí sluneční paprsky a reguluje teplo

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro regulaci tepla a zachycení slunečních paprsků je venkovní zastínění rozhodně výhodnější než interiérové. V zimě může mít i tepelněizolační funkci, některá provedení svým bytelným materiálem mohou zastavit náhodného zloděje.

Článek

Venkovní screenové rolety

Jejich princip je jednoduchý: speciální stínicí tkanina je navinuta na toči a celý systém je uchycen na dané místo. Různými způsoby ovládání (mechanika, motor) dojde k odvíjení látky a jejímu spuštění. Nemusíme se bát, že tkanina nevydrží silný vítr, protože je jištěna spodním profilem.

Samotná látka je tkaná ze skelného vlákna obaleného ochranným povlakem PVC. Screen je extrémně pevný, omyvatelný, odolný vůči UV záření. Dokáže zadržet až 92 % slunečního tepelného záření, vyrábí se v mnoha barvách.

Venkovní horizontální žaluzie

Má funkci nejen stínící, ale je i zajímavým prvkem na fasádě. Pevné a pružné hliníkové lamely spolehlivě regulují denní světlo, redukují venkovní hluk. Stínící techniku tvoří lamely, které lze naklápět až po maximální otevření nebo zcela vytahovat vzhůru. Vodicí lišty mají pryžové těsnění, takže tlumí hluk, který vzniká při silném větru. Samotné lamely jsou z hliníkové slitiny.

Posuvné okenice v kovovém rámu

Jsou výrazným prvkem fasády moderního domu. Chrání nás nejen před sluncem, ale i hlukem z ulice. Lamely mají šířku 47 mm nebo 25 mm, mohou být napevno sestavené či naklopené pod určitým úhlem.

Předokenní rolety

Docílíme jimi úplného zatemnění interiéru, takže si lze dopřát spánek i během dne (ocení maminky na mateřské dovolené, které potřebují děti uspat v době po obědě). I při zatažené roletě bude do místnosti proudit vzduch, okno není problém otevřít i se staženou roletou až o 22 cm.

Roleta Sun stop

Je zastínění tvořené hliníkovou kazetou a speciální tkaninou. Instaluje se zvenčí do okenního rámu. Systém se skládá z hliníkové tyče o průměru 38 mm, na které je upevněna tkanina. Tkanina Soltis je z polyesterového vlákna opatřeného vrstvou PVC. Je částečně průhledná, propouští denní světlo. Systém se stahuje ručně, odolává i silnému větru, a to díky pružině ukryté v toči.

Dřevěné venkovní rolety

Vyrábějí se z odolné sibiřské borovice, ale i z tropických dřevin (teak, meranti). Slouží nejen jako výborná tepelná a zvuková izolace domu, ale ochrání nás i před nevítanými hosty.

Předokenní hliníková roleta

Ochraňuje nás i před vloupáním, navíc díky polyuretanové pěně, kterou jsou vyplněny všechny lamely, působí v zimních měsících jako tepelná izolace. Hliníkové vyplněné lamely se vyrábějí v několika šířkách, časté jsou rozměry 37 mm a 40 mm. V nabídce je mnoho barev, stejně jako imitací dřeva.

Předokenní rolety

Zabraňují v zimním období úniku tepla směrem ven. Jejich konstrukce dokonce chrání povrch střešních oken před extrémními povětrnostními podmínkami, spolehlivě odolají krupobití či poryvům větru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám