Hlavní obsah

Důmyslné servírovací stolky a podnosy zpříjemní chvíle strávené v klidu domova

Novinky, Kristýna Křížová

V sychravých podzimních dnech spousta z nás ocení snídani do postele. Praktičnost servírovacích stolků a podnosů pak oceníte dvojnásob, jsou skvěle snadné a slouží nejen k servírování, ale také jako efektní jídelní tácy. Skladnost a funkčnost je na prvním místě, pak už si stačí jen vybrat ten správný design a dekor.

Článek

Při výběru servírovacího stolku bývá zásadní jeho skladnost a složitelnost. V malém bytě vám k servírování dokonale postačí pěkný jídelní podnos, ve větším bytě si můžete dovolit pojízdný servírovací stolek s barem. Kvalitou a designem by měl stolek korespondovat s vybavením interiéru.

Při výběru stolku na kolečkách je třeba brát v potaz, že čím menší průměr koleček, tím hůř budete se stolkem manipulovat na lehce nerovném povrchu. Vyplatí se proto vsadit na co nejstabilnější varianty a kvalitní provedení.

Stolek vybírejte podle stylu a velikosti bytu

Do bytu zařízeného v rustikálním stylu proto volte stolek či podnos ze dřeva, proutí nebo z ratanu.

Skvělým tipem je vybrat si stolek s podnosem v jednom, který vám umožní servírovat jídlo návštěvám v obýváku i drahé polovičce v ložnici.

Minimalisticky zařízenému bytu bude naopak slušet stolek v čistých liniích z chladných materiálů, ze skla a oceli.

Dobrým pomocníkem v domácnosti jsou také otočné tácy, které vám umožní si lehce vybrat k snídani to, na co zrovna máte chuť. Pro ty, kteří rádi svačí u televize máme zase dobrý tip v podobě stolků, které zasunete pod křeslo, pohovku nebo pod postel.

Nevšedním řešením v malých bytech může být i kombinace pojízdného servírovacího stolku a klasického jídelního stolu. Stolek jednoduše rozložíte a rázem máte stůl, u kterého se pohodlně nají čtyřčlenná společnost.

Servírovací stolky a podnosy vám zpříjemní chvíle ve dvou i večeři s partou přátel. V kurzu jsou i podnosy z imitace krokodýlí kůže, které sice mohou být efektní, v některých interiérech ale mohou působit kýčovitě.

Držte se proto střízlivého designu. Ne nadarmo se říká, že méně je někdy více.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám