Hlavní obsah

Atraktivní kapradina ledviník vnese do interiéru osvěžení s nádechem přírody

Právo, Gisela Růžičková

Ledviník ztepilý je pozoruhodná, vysoce stylová rostlina, která je odolná, nenáročná, přináší do interiéru závan svěžího vzduchu a dokonale ztělesňuje vše pozitivní, co zeleň umí. Může se pochlubit záplavou jasně zelených listů, které vždy upoutají pozornost. Hodí se do dnešního uvolněného životního stylu.

Článek

Ledviník dobře snáší světlo, a proto obstojí i v supermoderním minimalistickém interiéru. Tuto pohodovou rostlinu můžeme umístit do obývacího pokoje, koupelny i kuchyně. Vynikne v závěsných košíčcích nebo na podstavci jako solitéra.

Vedle stylového vzhledu má ledviník ještě další výhodu: jeho listy dokážou čistit vzduch. Zachycují škodlivé látky a zvyšují vzdušnou vlhkost, čímž vytvářejí zdravější prostředí.

V případě, že má vhodné podmínky, roste velmi rychle. Snáší dobře i stín. Jednou za čas potřebuje přihnojit a třikrát týdně mírně postříkat vlažnou vodou. Každý rok pak přesadit do rašelinné zeminy, která mu nejlépe vyhovuje. Za to se nám odmění záplavou uklidňující zeleně a zdravějším ovzduším. 

Reklama

Výběr článků

Načítám