Hlavní obsah

Vtipné designové výstřelky inspirované lidským tělem

Novinky, Kristýna Křížová

Nábytek Dzmitryho Samala jistě pobaví každého hosta. Designér se totiž nechal inspirovat organickými tvary a vytvořil variaci stolů s lidskýma nohama. Fantantaskní kousek navozuje pocit, že jste se právě ocitli v pohádce Alenka v říši divů. A není jediný, takových nábytkových výstřelků je celá řada.

Článek

Designér Dzmitry Samal rád kombinuje retro styl a futurismus, své výtvory rád nazývá "New Retro-futuristickými". Budoucnost designu je podle něj v kombinaci předchozích zkušeností a dědictví s dnešní moderní technologií. Jeho nábytek sice není žádnou vkusnou perlou do interiéru, hosty ale zaručeně pobaví.

Nábytek s nohama se hodí i na zahradu

Stůl inspirovaný lidskými tvary je vytvořen z měkkého plastu a má vnitřní kovovou kovovou konstrukci. Díky tomu je vhodný pro vnitřní i venkovní použití.

Stůl s lidskýma nohama ale není prvním svého druhu. Podobný kousek byl už k vidění v soutěži o nejošklivější nábytek roku.

Stůl od Dzimitryho Samala je ale o poznání estetičtější. Není divu, Samal vystudoval design v Miláně a  věnuje se hlavně designu automobilů, což se promítá do ladných a zaoblených tvarů jeho designérských výtvorů.

Lidské tělo inspiruje

Lidské tělo je inspirací pro celou řadu designérů. Organicky ladné tvary nezapře třeba křeslo Srdce. Zaujme ale i pohovka nebo telefon ve tvaru lidských úst. Takový nábytkový kousek se hodí do romantické ložnice.

Pro milovníky filmu Adamsova rodina je k mání třeba ruka, která slouží jako dekorační prostor pro šperky. Neobyčejně pohodlné je pak křeslo v podobě dlaně s praktickými područkami.

Pokud hledáte inspiraci, jak by takový interiér s motivy lidských částí mohl vypadat, zkuste ji najít v obrazu Salvatora Dalího.

Nebojte se při zařizování interiéru experimetovat a zakomponujte do prostoru i nějaké zábavné kousky, které jistě pobaví nejen děti, ale i dospělé.

Anketa

Dali byste si takový stůl do bytu?
Ne, je nevkusný.
70,2 %
Ano, líbí se mi.
29,8 %
Celkem hlasovalo 2788 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám