Hlavní obsah

Trendové květináče dodají rostlinám zcela nový nádech

Právo, Gisela Růžičková

Obklopit se květinami na terase nebo na zahradě je přirozené. Podobně by to mělo fungovat i v interiéru. Ale samotné rostliny nestačí, měli bychom jim vybrat i parádní květináč, pokud možno zajímavý a originální.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Obal na květináč si můžeme vyrobit zadarmo z přírodního materiálu, kterým je v tomto případě březová kůra.

Článek

Nejen tvarem, ale i barvou a materiálem. K žádaným patří plast a keramika, ať už dáme přednost přírodnímu vzhledu keramiky nebo barevné glazuře s větší životností. Máme-li moderní minimalistický byt, budeme preferovat sklo, hliník a nerez, v interiérech zařízených na severský způsob vynikne dřevo a přírodní i umělý kámen.

Důležité je, aby se květník s rostlinou doplňoval. Budeme-li dodržovat pravidlo, že k jednoduché rostlině patří výrazný květináč a naopak, nic nezkazíme! Aby se rostlinám v květináči dobře dařilo, záleží hlavně na vhodném substrátu a správné velikosti nádoby. Ideální jsou samozavlažovací květináče, v nichž zaléváme květiny jedenkrát týdně.

A ceny? Jsou rozdílné – od několika desítek korun u květináčů malých rozměrů po tisíce u větších nádob. Naštěstí je ve všech cenových kategoriích velký výběr.

Reklama

Související témata:

Související články

Variace na květináče

Chytrý truhlík? Jde to vůbec dohromady? V některých případech ano. Absolutním hitem letních teras nebo balkónů jsou totiž samozavlažovací truhlíky nebo...

Trávníkový poločas

Léto je v plném proudu, my však máme občas pocit, že energie, s níž jsme se vrhali do jarních prací na zahradě, někam zmizela. Proto máme často chuť nudné...

Výběr článků

Načítám