Hlavní obsah

Konferenční stolek musí ladit s celkovým stylem interiéru

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se chystáte vybavit svůj dům či byt konferenčním stolkem, vybírejte podle celkového ladění interiéru. I hezký designový kousek může u vás doma zcela zapadnout pokud se nebude hodit k ostatnímu vybavení. Máme pro vás tipy pro výběr stolků podle stylu interiéru.

Článek

Konferenční stolek je ústředním místem pro jednání a pro setkávání se v obývacím pokoji, jde tedy o nábytkový kousek, který nás reprezentuje před návštěvami. Proto se vyplatí nad jeho výběrem zauvažovat. Každý interiér si žádá jiný nábytkový kousek, v minimalisticky zařízeném bytě bude romantický stolek vypadat jako návštěva z jiné planety.

Minimalistickému interiéru sluší stolek ze skla a kovu

Pokud ve vašem interiéru dominují jednoduché linie, chybí v něm ornamenty a bohaté zdobení a vašimi nejoblíbenějšími materiály jsou sklo a kov, pak vsaďte na stolek v co nejjednodušším provedení.

V takovém interiéru jistě oceníte i industriálnější kousky. Nevyhýbejte se proto nastavitelným a variabilnějším kusům nábytku.

Konferenční stolek by měl mít standatní výšku okolo 50 cm, pokud jej ale chcete využívat i jako odkládací či jídelní stůl, můžete zvolit stolek s nastavitelnou výškou.

Stolky z tvrzeného skla jsou vhodné hlavně do stísněných prostor, kde vyvolávají pocit volnosti a vzdušnosti. 

Sklo, podobně jako umělý či přírodní kámen, ale působí velmi studeně, proto se takový stolek rozhodně nehodí do interiéru, v němž dominuje dřevo.

Romatický interiér v retro stylu či v antik stylu si zaslouží ornamenty

Pokud váš byt připomíná romatický domeček pro panenky a vy jste si oblíbili starožitnosti, ornamenty a bohaté zdobení, držte se jich i při výběru konferenčního stolku.

Tyto konferenční a odkládací stolky budou slušet i interiéru zařízenému ve francouzském stylu. Vyhněte se ale kýčovitým kouskům, které se snaží napodobovat historické barokní nábytkové kusy.

Konferenční stolek v asijském duchu

Pokud milujete asijská jídla a rádi si na nich pochutnáváte s přáteli, tak pro vás může být výběr konferenčního stolku zároveň i výběrem jídelního stolu. Volte proto vyšší stolek, který opatřete poduškami na sezení a doplňte vhodnými dekoracemi.

Pod takový konferenční stolek jistě patří huňatý koberec s vyskou smyčkou, který je hitem letošního roku. Díky němu také získá obývací pokoj na útulnosti.

Milovníci designu sází na nové materiály a oblé hrany

V pokoji moderního milovníka designových kousků bude dobře vypadat třeba konferenční stolek z moderního materiálu Corianu, o němž se více dočete zde.

Konferenční stolky vybírejte uvážlivě a vsaďte na kvalitní materiály (tvrzené sklo, ocel, Corian) a odolná dřeva (akát, třešeň, lípa). V obývacím pokoji patří stolek do centra místnosti. Trendy velí umístit pod něj kusový koberec ve výrazných a pestrých barvách, hitem jsou huňaté koberce ve stylu trávníku, o kterých se více dočtete zde. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám